Omul de afaceri egiptean Samih Sawiris, care controlează compania Orascom Development Holding AG a declarat pentru publicaţia Al Mal că este deja în discuţii cu mai multe bănci pentru un împrumut, bani destinaţi finanţării de proiecte imobiliare din mai multe ţări, printre care şi România.

15534-sawiris_ssssss_01848800.jpgÎn luna martie a acestui an, Sawiris declara că a achiziţionat 200 de hectare în România pentru dezvoltarea unui proiect rezidenţial cu 33.000 de locuinţe low-cost.

Valoarea împrumutului pe care omul de afaceri vrea să-l contracteze se ridică la 30-40 de milioane de euro pentru a dezvolta proiecte în România, Elveţia, Oman şi Maroc.

În martie, suma totală anunţată pentru investiţii nu doar în România, dar şi în alte state se ridica la 668 milioane de euro.

"Proiectele noastre au ca obiectiv creşterea cererii în următorii zece ani. Investiţiile pe termen scurt prezintă riscuri mai mari, din cauza expunerii la declinul pieţelor", declara în martie Sawiris.

Compania, care dezvoltă cu precădere staţiuni turistice a pus bazele diviziei imobiliare low cost la sfârşitul lui 2006 iar estimările magnatului egiptean arată că această divizie va contribui cu până la 20% la veniturile grupului în următorii doi ani, dublu faţă de nivelul actual.

Samih Sawiris, 53 de ani este fiul lui Onsi Sawiris care a pus bazele companiei Orascom. Potrivit Forbes.com, acesta ocupă locul 655 din 937 anul acesta în topul miliardarilor lumii, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari.


Sursa

7 December 2010