Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Impozite mai mari chiar şi de 10 ori, pentru anumite categorii de proprietari

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3905

Impozitele vor creşte pentru proprietarii în ale căror locuinţe se derulează afaceri. Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) ca, de la anul, impozitarea să fie făcută în funcţie de destinaţia clădirii, nu în funcţie de statutul proprietarului, după cum se procedează în prezent. De asemenea, taxele vor creşte şi pentru cei care au proprietăţile închiriate.

Impozite mai mari chiar şi de 10 ori, pentru anumite categorii de proprietariLa momentul acesta, proprietarii plătesc aceleaşi taxe pentru un apartament trecut pe persoană fizică, chiar dacă acesta este locuit sau aduce profit. Însă de la anul, autorităţile vor să schimbe modul de impozitare, iar Firmele româneşti plătesc cele mai multe taxe din Europa Centrală şi de Est România ocupă ultimul loc în Europa Centrală şi de Est într-un clasament mondial privind numărul de taxe pe care companiile trebuie ... proprietarii care folosesc locuinţele în scopuri comerciale vor plăti taxe ca persoane juridice. Astfel, impozitele ar putea creşte chiar şi de 10 ori pentru cei cei care au un magazin la parterul blocului, un birou notarial, un salon de cosmetică, un cabinet medical, etc. Această măsură nu va afecta buzunarele proprietarilor care locuiesc sau îşi închiriază apartamentele.

De asemenea, tot pentru a creşte încasările la buget, autorităţile vor să-i oblige pe proprietarii care încasează venituri din chirii să plătească pentru ele contribuţii sociale. În prezent, impozitul pentru chirii este de 12% din suma încasată, la care se vor mai adăuga 5,5 procente din chiria declarată (contribuţiile la asigurările sociale de sănătate).

O altă măsură luată în calcul de autorităţi prevede ca românii cu venituri mari să achite contribuţii la pensii şi asigurări sociale pentru soţiile casnice şi copiii majori, dar fără loc de muncă. 

Prevederile sunt cuprinse în acordul semnat cu FMI recent, iar guvernul s-a angajat că va include toate aceste modificări în noul Cod Fiscal, ce va fi finalizat până la sfârşitul lui 2013. Alături de introducerea accizei la aur şi de majorarea accizei la alcool, aceste măsuri sunt menite să compenseze compensarea scăderii TVA-ului la pâine.  

CITEȘTE ȘI:  Sute de impozite aberante golesc buzunarele românilor, indiferent de guvernare Românii plătesc sute de taxe anual, pentru achitarea cărora pierd nepermis de mult timp la ghişee. Înlesnirile fiscale s-au transformat ... Sute de impozite aberante golesc buzunarele românilor, indiferent de guvernare

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video