Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Majorarea dobânzii în zona euro nu va avea impact asupra rambursării creditelor

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2702

Nu ar trebui să ne facem probleme în legătură cu majorarea dobânzii în zona euro. Şi asta pentru că această creştere nu va avea impact asupra rambursării creditelor prin creşterea dobânzilor, fiind "marginală în costul total al finanţării" este de părere directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

sursa: dcnews.ro"Cred că dobânda la euro pare că a crescut foarte mult sau că s-a dublat, dar cred că ea poate fi absorbită. În termeni relativi pare o creştere a dobânzii, dar în termeni absoluţi cred că poate fi absorbită. Nu văd un impact asupra rambursărilor prin creşterea dobânzii euro, care este marginală în costul total al finanţării", a menţionat Negriţoiu, citat de NewsIn.

Acesta a menţionat că au fost diverse situaţii de devalorizare a leului în 2009 şi nu a fost un asemenea impact.

"Creditele în euro se comportă cel mai bine şi au rambursarea cea mai bună. Nivelul creditelor neperformante în euro şi, mai ales cele ipotecare, este scăzut. La ING, rata de neperformante este de circa 1% în ceea ce priveşte creditele ipotecare. Cel mai prost s-au comportat creditele în lei", a explicat directorul ING.

Şeful ING Bank România consideră că majorarea dobânzii în zona euro nu va influenţa fundamental creditarea.

"Cred în această creştere modestă a creditării. Este unul dintre factorii care poate să încetinească ritmul de creştere, dar nu este fundamental. Până la urmă, noi vorbim de portofolii de credite care au fost luate în urmă cu doi-trei ani, când Euribor era şi mai mare", a mai spus Negriţoiu.

Banca Centrală Europeană a anunţat joi, în urma şedinţei Consiliului Guvernatorilor, că ar putea mări, din luna aprilie, dobânda cheie de 1%, ca urmare a creşterii presiunii inflaţioniste.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video