Mall de un milion de persoane la Bacau




Cotidianul - 30.08.2006
 

Compania Arena City Center a demarat lucrarile de constructie a unui centru comercial de tip mall, proiect estimat la 35 de milioane de euro, in Bacau. Constructia va masura 30.000 de metri patrati si va include aproximativ 140 de magazine. Complexul Arena City Center va fi compus din parter si doua etaje si va beneficia de un parcaj exterior cu o capacitate de 700 de locuri, arata un comunicat al firmei Eurisko, promotorul proiectului.

La parter vor fi amplasate cafenele, iar etajul al doilea, cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, va fi alocat in intregime spatiilor de petrecere a timpului liber, gazduind trei sali de cinema, o zona de restaurante si fast-food-uri, bowling, biliard si spatii de joaca pentru copii. „In 2007 vom livra pe piata acest proiect, dar aceasta nu inseamna ca ne oprim aici.

In functie de evolutia conceptului si de piata, analizam toate scenariile legate de o ulterioara posibila extindere a centrului comercial, cu peste 50%“, a spus Ovidiu Budeanu, presedintele companiei Arena City Center. Finantarea proiectului estimat la 35 de milioane de euro, suma care include si achizitia terenului, este asigurata de HVB Bank Romania. „Prin acest proiect, urmarim sa aducem firmele de retail si de entertainment cu cea mai mare notorietate pe piata romaneasca de profil“, a mai spus Ovidiu Budeanu.

Centrul comercial este deja inchiriat in proportie de 50%. Printre companiile care vor detine magazine in noul complex de la Bacau se numara Flanco, New Life, Librariile Alexandria, House of Art, Benvenuti, Levi's, Bigotti, Future Shop, Internity, Beauty Shop, Hang Ten, Office Shoes, Cellini, Leonardo, Jolidon, Steilmann, Spar si Spring Time.

„Majoritatea retailerilor care au inchiriat deja spatii considera ca punctele forte ale mall-ului constau in amplasamentul central, structura si designul interior, circulatia eficient organizata, precum si vizibilitatea magazinelor“, a spus Florina Cojocari, Senior Broker in cadrul Departamentului de retail al Eurisko. Complexul se asteapta sa fie destinatia preferata si a persoanelor din localitatile invecinate, astfel incit potentialul de clienti sa creasca la un milion.


N.S.
Cotidianul
 

30 August 2006