Vânzările retailerilor prezenţi în centrul comercial AFI Palace Cotroceni, deţinut de AFI Europe, au depăşit 500 de milioane de euro în cei trei ani de funcţionare a mall-ului, potrivit unui comunicat transmis de AFI Europe.

28203-afi-sm-buna.jpgAstfel, vânzările retailerilor din acest an pot fi estimate 155 milioane de euro, având în vedere că proprietarii centrului au anunţat vânzări de 164 de milioane de euro în 2010 şi de 181 milioane de euro în 2011.

AFI Palace Cotroceni, amplasat la intersecţia dintre Bulevardul Vasile Milea şi Bulevardul Timişoara, are o suprafaţă închiriabilă de 80.000 metri pătraţi şi a fost deschis în noiembrie 2009, în urma unei investiţii de peste 300 de milioane de euro. Valoarea actuală este estimată la 363 milioane de euro.

Centrul comercial a înregistrat de la an la an creşteri ale traficului de persoane, în primele luni ale acestui an având o medie zilnică de 53.000 de vizitatori în timpul săptămânii şi de peste 75.000 de vizitatori în weekend.

Centrul comercial a adus în primele nouă luni venituri din chirii de peste 19 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul trecut,

AFI Cotroceni este primul proiect finalizat în România de divizia din Europa a grupului israelian AFI Group. În acest an, compania a finalizat prima clădire de birouri dintr-un complex de cinci imobile care urmează să fie dezvoltat lângă mall.

Compania mai deţine în România terenuri în Bucureşti, Ploieşti şi Arad, unde a anunţat că va dezvolta locuinţe, birouri şi centre comerciale.

 

Sursa

26 November 2012