Mall-ul Armonia Brăila, intrat în faliment la sfârşitul anului trecut, nu a reuşit să atragă niciun investitor nici pentru vânzarea prin negociere directă, a declarat lichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania.

28541-160898maxim.jpg"La ultima licitaţie organizată pentru vânzarea Armonia Mall nu a fost depusă nicio ofertă de preluare. Următorul pas pe care îl vom face în procedura de vânzare a Armonia Mall este convocarea unei Adunări a Creditorilor companiei, pentru a aproba o nouă strategie de valorificare. Modul în care vom continua procedura de valorificare urmează să fie discutat în cadrul acestei întâlniri", au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Investitorii interesaţi puteau depune oferte pentru negocierea directă până pe 20 noiembrie.

Armonia Brăila, investiţie de 45 de milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.

Casa de Insolvenţă Transilvania a schimbat strategia de vânzare a proiectului Armonia Brăila, după ce în primăvara acestui an nu a reuşit să găsească investitori dispuşi să plătească 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, după mai multe licitaţii competitive organizate pentru vânzarea mall-ului cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 metri pătraţi, în această toamnă CITR a trecut la vânzarea prin negociere directă.

Şi la negocierea directă preţul de pornire ar fi fost de 25 de milioane de euro, însă creditorii puteau lua în calcul o scădere a acestei valori, având în vedere că valoarea de piaţă a proiectului este posibil să se fi depreciat în ultimul an. Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea oraşului Brăila.

Pe piaţa locală, prin negociere directă a fost vândut centrul comercial City Mall din Bucureşti. Casa de Insolvenţă Transilvania a fost lichidator judiciar şi în acest proiect, pentru care au fost organizate licitaţii cu preţuri pornind de la 33 de  milioane de euro, iar în final a fost vândut prin negociere directă pentru 17,3 milioane de euro către omul de afaceri elen Ioannis Papalekas.

Proiectul Armonia din Brăila a fost dezvoltat de grupul RED Management Capital, condus de către omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fon-durile de investiţii GED din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intenţia să dezvolte şi numeroase alte proiecte, în oraşe precum Baia Mare, Satu Mare, Constanţa, Iaşi sau Giurgiu. Toate aceste proiecte au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea în insolvenţă sau faliment.

 

Sursa

6 December 2012