Cu o investiţie totală de 50 de milioane de euro, Tiago Mall a fost transformat în Oradea Shopping City după ce omul de afaceri Gabriel Popoviciu l-a cumpărat anul trecut.

19329-oradea_shopping_city_33007900.jpgOradea Shopping City se va dschide cu întârziere de câteva luni faţă de perioada anticipată de oficialii companiei anul trecut, care spuneau că centrul comercial va fi deschis în primăvara acestui an şi că 60% din suprafaţă este pre-contractată.

"Prin mixul de retail stabilit, care reuneşte deja nume precum Famous Brands, Bigotti, Penti, Samsonite, Coccodrillo, Domo, Gloria Jean's, Altînbaş şi multe altele, Oradea Shopping City completează plusul de valoare adus de zona de divertisment cu cel de la capitolul retail ", a declarat Bogdan Jigman, directorul general al Oradea Shopping City.

Un alt chiriaş este The Light Cinema, care va avea aici şase săli cu sistem de proiecţie 3D şi echipament dolby surround, dotate cu 960 de locuri pe scaune ergonomice

Din suprafaţa totală de 30.000 mp, 22.000 mp vor fi închiriaţi retailerilor, o zonă de 6.000 mp va fi dedicată divertismentului, iar zona de restaurante şi fast food-uri se va întinde pe o suprafaţă de 2000 mp. Centrul comercial va mai avea 1.000 de locuri de parcare.

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a cumpărat în iunie anul trecut cu 30,5 milioane de euro centrul comercial început de irlandezii de la Mivan, care au oprit lucrările la stadiul de finisaje interioare, după ce firma care administra proprietatea a intrat în faliment.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, compania Shopping Center Holding din Bucureşti îi are ca acţionari pe Dumitru Ciocoiu, care deţine 10%, şi off-shore-ul Karias Trading, cu 90% din acţiuni. Dumitru Ciocoiu mai este acţionar minoritar al firmei Baneasa Business & Technology Park, care administrează parcul de afaceri dezvoltat de Gabriel Popoviciu în Băneasa.


Sursa

20 June 2011