„N-am mai fost de patru ani pe litoralul românesc. Era prea scump pentru ce servicii mi se ofereau şi nu merita", spune Dan Besciu, unul din regii asfaltului, în ton cu confraţii săi miliardari care au decis să ocolească Mamaia Servicii proaste, pentru care se cer mult prea mulţi bani.

http://www.gandul.info/news/mamaia-prea-scumpa-pentru-miliardarii-romaniei-dincolo-era-mai-ieftin-4867207Asta este concluzia pe care o trag la unison miliardarii autohtoni atunci când sunt întrebaţi despre litoralul românesc.

Românii cu averi remarcabile, intervievaţi de Gândul, s-au îndreptat, firesc, spre alte zări.

Nimeni nu vorbeşte însă de destinaţii de lux, cum ar fi Dubai sau insule exotice din Pacific, ci toţi preferă, potrivit propriilor declaraţii, ţări ca Grecia, Turcia, Croaţia sau chiar Bulgaria.

„N-am mai fost de patru ani pe litoralul românesc. Era prea scump pentru ce servicii mi se ofereau şi nu merita", a declarat pentru Gândul Dan Besciu, coproprietar al companiei de construcţii Euroconstruct Trading 98.

Regele asfaltului spune că destinaţia sa preferată pentru vacanţă este Halkidiki, în Grecia, pentru că „îmi place mai mult rusticul decât betoanele".

Nici Marius Cristescu, care patronează împreună cu fratele său, Emil, Grupul Bega, nu are prea multe cuvinte de laudă pentru litoralul românesc. „Am fost acum o lună la Mamaia şi m-am convins încă o dată că mai este mult de lucrat la calitatea serviciilor, care sunt şi scumpe".

Omul de afaceri, prezent pe locul 10 în Top Capital, cu o avere estimată la 800-820 milioane de euro, le găseşte totuşi o scuză hotelierilor, prin faptul că, la noi, sezonul este prea scurt şi, deci, trebuie să-şi recupereze rapid investiţiile.


Sursa

7 September 2009