Marian Miluţ: Tranzacţiile imobiliare vor continua să scadă în 2009Piaţa imobiliară din România este blocată, iar şanse de remediere a situaţiei nu se întrevăd prea curând. Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Marian Miluţ, crede că tranzacţiile vor continua să scadă cu până la 30% în 2009. Miluţ mai spune că soluţia se află în mâinile autorităţilor, care trebuie să aplice la nivel naţional strategii de deblocare a pieţei.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Marian Miluţ, susţine că situaţia de pe piaţa imobiliară este gravă.

Miluţ apreciază că piaţa construcţiilor din România va scădea în 2009 cu până la 15% iar tranzacţiile imobiliare cu până la 30 la sută, pe fondul crizei economice mondiale."Poate cineva ar cumpăra un apartament la un preţ bun, dar cererea nu se mai formulează în piaţă", a precizat Marian Miluţ.

Miluţ este de părere că în condiţiile stagnării pieţei imobiliare, companiile producătoare de materiale de construcţii vor practica în continuare o politică de creştere a preţurilor. Preşedintele UNPR spune că statul ar trebui să intervină cât mai repede printr-o strategie la nivel naţional.

 

Sursa

9 January 2009