Implicată activ în mediul de afaceri local, Asociaţia Companiilor Spaniole din România (ASEMER) organizează un eveniment dedicat sectorului imobiliar din Bucureşti. În cadrul primei Mese Rotunde, reprezentanţi ai celor mai importante instituţii ale statului şi ai organizaţii private de renume vor dezbate teme de interes pentru sectorul real estate al Capitalei.

34121-img-20140522.jpgAsociaţia Companiilor Spaniole din România (ASEMER - Asociación de Empresas Españolas en Rumania) organizează în premieră un eveniment dedicat principalilor operatori din piaţa imobiliară bucureşteană. La Hotelul Intercontinental, se desfăşoară astăzi, 22 mai, prima Masă Rotundă, cu tema „Dezvoltarea Bucureştiului: Planul urbanistic general, aşteptări imobiliare şi noi proiecte de infrastructură”.

Evenimentul organizat de ASEMER reuneşte reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) şi ai Universităţii Bucureşti, împreună cu reprezentanţii unor birouri importante de avocatură, arhitectură, agenţii imobiliare, bănci private şi dezvoltatori imobiliari. Principalele teme propuse dezbaterii sunt:

  • Prezentarea situaţiei urbanistice din Bucureşti. Scurtă prezentare a pieţei imobiliare. Care sunt aşteptările dezvoltatorilor? Proiecte noi.
  • Care este situaţia urbanistică actuală din Bucureşti? Cu ce probleme se confruntă dezvoltatorii? Comparaţie cu alte ţări din Europa de Est.
  • Priorităţile Primăriei din Bucureşti: proiecte de infrastructură şi PIDU
  • Piaţa rezidenţială: este momentul potrivit pentru dezvoltare? Care este cererea reală? Costurile de construcţie? Posibilităţi de finanţare?

„Masa Rotundă are ca scop dezbaterea problemelor cu care se confruntă companiile spaniole care fac afaceri în România, în scopul găsirii unor soluţii. Intenţionăm să organizăm acest eveniment de patru ori pe an, iar de fiecare dată vom propune alte teme de interes pentru comunitatea de afaceri. Pentru prima ediţie am ales teme din sectorul real estate deoarece există numeroşi investitori spanioli care au achiziţionat terenuri în România sau au proiecte în acest domeniu, precum şi arhitecţi spanioli care colaborează cu Universitatea Bucureşti la PUG-ul oraşului. Ni s-a părut că sunt subiecte de interes, astfel că am început cu acest subiect”, declară pentru IMOPEDIA.ro Rafaela Nebreda, membru al Comitetului ASEMER.

CITEŞTE ŞI: Bucureştiul poate deveni un oraş profitabil, dintr-o singură mişcare imobiliară

 

22 May 2014