Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Tronsonul Eroilor-Drumul Taberei va fi gata în a doua jumătate a lui 2016

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1861

Întregul proiect al magistralei 5 de metrou are ca termen de finalizare anul 2020, banii provenind din fonduri europene şi de la stat.

sursa: business24.roÎn cel mai scurt timp, respectiv săptămâni, pachetul de cale de rulare pentru secţiunea 1 (Eroilor - Drumul Taberei - n.r.) din magistrala 5 va fi scos la licitaţie. Pentru secţiunea 2, Iancului-Pantelimon, vrem să finalizăm documentaţia de atribuire şi să-l scoatem la licitaţie până la sfârşitul anului, astfel ca în 2015 să începem lucrările şi la acest tronson”, a declarat Cătălin Homor, director de investiţii în cadru„ Metrorex.

Potrivit reprezentantului Metrorex, lucrările la tronsonul Eroilor - Iancului vor mai întârzia, deoarece traversează partea centrală a Capitalei, Blocurile comuniste ies din garanţie. Care sunt riscurile? În Bucureşti, numărul proprietăţilor catalogate drept pericol public în cazul unui seism este în permanentă creştere. Blocurile ... o zonă cu risc din cauza blocurilor vechi.

Pentru primul tronson suntem în grafic, astfel că acesta va fi gata în semestrul al doilea din 2016, inclusiv cu trenuri noi. Finanţarea pe zona aflată în execuţie nu este o problemă. Vor fi alocate sumele necesare pentru desfăşurarea în ritm alert a lucrărilor. Fondurile sunt în proporţie de 85% de la UE şi 15% finanţare locală”, a mai spus Homor.

Metrorex se aşteaptă ca, odată cu finalizarea magistralei 5, circa 100.000 de călători să meargă zilnic cu metroul, ceea ce înseamnă o treime din populaţia cartierului Drumul Taberei. În prezent, în Bucureşti, aproximativ 600.000 de persoane călătoresc zilnic cu metroul, respectiv circa o treime din populaţia totală a Bucureştiului.

 

Proiectele Metrorex din viitorul apropiat vizează şi extensia magistralei 4 către Bucureştii Noi cu două staţii şi un depou, dar momentan există o problemă legată de finanţare.

Ne luptăm să introducem şi acest proiect în programul de transport care poate fi finanţat din fonduri europene din exerciţiul 2007-2013, iar lupta care a început de mai bine de un an de a convinge forurile europene să finanţeze şi acest proiect a ajuns spre final. Credem că într-o lună-două, acest proiect va beneficia de această finanţare”, a explicat reprezentantul Metrorex.

Până în anul 2020, Metrorex are în plan să realizeze investiţii ce ajung la suma de 900 milioane euro, dintre care 600 milioane euro reprezintă fonduri europene.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Transporturilor: Magistrala 5, Drumul Taberei-Pantelimon, va fi gata în 2016 Lucrările de construcţie la magistrala de metrou ce va lega cartierul Drumul Taberei de restul Capitalei sunt în grafic. În timpul unei ... Ministrul Transporturilor: Magistrala 5, Drumul Taberei-Pantelimon, va fi gata în 2016

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video