Termenul de finalizare a Magistralei 5 Drumul Taberei - Eroilor rămâne luna iunie, a precizat, pentru Mediafax, Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

43029-metrou_dr_taberei.jpg"Pe Magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor sunt, în acest moment, în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar tot ce înseamnă automatizări au fost achiziționate toate echipamentele. Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje. Noi estimăm că undeva la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm recepția parțială împreună cu ISU, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcții realizăm recepția obiectivelor. Bineînțeles, parte din echipamente se recepționează și la momentul în care ele sunt montate, iar angajamentul antreprenorilor pe cele trei contracte - structură, finisaje, automatizări - rămâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârșitul lunii iunie. Metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători începând cu sfârșitul lunii iunie. Mi-am asumat acest lucru", a precizat Bode, la Realitatea Plus.

Magistrala 5 de metrou include trei secțiuni (Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului și Iancului – Pantelimon) și va avea o lungime de aproape 7 km.
Valoarea totală a proiectului este de 3,2 miliarde de lei.

13 April 2020