Pretul pentru o unitate de cazare cu 12 camere este de 250.000 de euro

Peste 100 de hoteluri si pensiuni de pe litoral au fost scoase la vanzare de proprietarii care nu le mai considera rentabile sau care au ajuns la fundul sacului si nu isi mai permit sa le exploateze din punct de vedere turistic.

Potrivit unor informatii oficiale, oferta este extrem de variata, iar preturile sunt de criza. Chiar si asa, clientii interesati intarzie sa apara.

„Pe site-urile de specialitate si in oferta mai multor agentii imobiliare se afla hoteluri de pe intregul litoral. Un astfel de exemplu este o structura de cazare turistica situata in Mamaia Sat, nou construita, cu 12 camere, al carei pret de pornire sfideaza orice concurenta: 250.000 de euro.

Au fost multe persoane interesate, au fost vizitatori, dar nimeni nu a formulat o cerere clara", a declarat Tatiana Sima, analist imobiliar. La preturi de criza se vand si pensiunile din 2 Mai si Vama Veche unde, cu putin noroc, va puteti cumpara o structura de cazare turistica si cu 200.000 de euro. Sa nu va imaginati insa ca veti gasi numai chilipiruri.

La vanzare a fost scos si Hotelul Riviera din Mamaia, clasificat la trei stele, care a fost evaluat la 22 de milioane de euro dar, asa cum este simplu de anticipat in aceasta perioada, clientii au intarziat sa apara. Omul de afaceri valcean Ion Tudor, proprietarul hotelului, sustine ca i s-a oferit suma de 17,5 milioane de euro, dar a refuzat intrucat hotelul a fost modernizat in perioada 2002-2003 in urma unei investitii de 3,5 milioane de euro.

Riviera are 14 etaje, fiind cel mai inalt hotel din Mamaia, are 230 de camere, restaurant cu 250 de locuri, piscina si trei sali de conferinte la ultimul etaj, cu o capacitate de cate 100 de locuri fiecare.

Proprietarul da asigurari ca structura de cazare este profitabila, dar spune ca vrea sa se retraga de pe litoral pentru a se ocupa, indeaproape, de afacerile sale din Valcea. In oferta agentiilor imo­biliare se mai afla si hotelul Dacia din Neptun, care are un pret de pornire de 1,9 milioane de euro, dar si o structura de cazare clasificata la trei stele din statiunea Saturn, pe care proprietarul cere 1,5 milioane de euro.

100 de hoteluri scoase la licitatie in Bulgaria

Hotelul Intim din Constanta, construit pe locul fostului Hotel D'Angleterre, unde Mihai Eminescu a stat la mare in iunie 1882, este si el pus in vanzare de proprietari, Angela si Elisabeta Tirpa, care au redus pretul, de la 9 milioane de euro la 7 milioane de euro, desi imobilul este considerat monument de arhi­tectura. Din pacate, cladirea nu a mai fost exploatata in ultimii ani din punct de vedere turistic, asa ca se afla intr-o stare precara.

O alta oferta de vanzare vine din partea proprie­ta­rilor complexului Dunarea din Eforie Nord care, in 2008, a fost renovat in urma unei investitii de 5,5 milioane de euro si care are o suprafata de 20.000 de metri patrati. In acest caz, desi negociabil, sunt destul de putine sanse ca pretul sa scada sub 10 milioane de euro.


Sursa

9 August 2010