Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Micro-apartamentele, salvarea imobiliară a tinerilor cu buget mic

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3268

Apartamentele cu suprafeţe foarte mici, cea mai recentă preferinţă a tinerilor americani nefamilişti. Cu suprafeţe între 17 şi 30 metri pătraţi, micro-apartamentele vin ca răspuns la cerinţa clienţilor care vor să locuiască în cele mai costisitoare oraşe americane, însă dispun de un buget restrâns.

Micro-apartamentele, salvarea imobiliară a tinerilor cu buget micMicro-apartamentele reprezintă soluţia oferită de dezvoltatorii americani, într-o piaţă ce încă se luptă să-şi revină. SUA are 40 milioane proprietăţi nedorite de cumpărători Generaţiile X şi Y din Statele Unite ale Americii şi-au modificat preferinţele cu privire la stilul de viaţă, arată studiile de specialitate. Este ... În totală antiteză faţă de clasicele „McConace” (engl: McMansions), locuinţele cu suprafeţe utile de până în 30 mp au intrat în atenţia clienţilor din cele mai importante oraşe din SUA. Tendinţa „micro” nu este nicăieri la fel de puternică precum în Seattle, unde au răsărit peste 40 ansambluri cu astfel de unităţi, doar în ultimii trei ani. Printre oraşele în care s-au dezvoltat proiecte similare se numără şi San Francisco, Boston, New York sau Portland.

  • Preţul de achiziţie sau de închiriere reprezintă cel mai însemnat avantaj al locuinţelor cu suprafeţe mici
  • Locatarii din blocurile cu micro-apartamente au la dispoziţie anumite spaţii la comun, precum terase sau bucătării
  • Majoritatea micro-apartamentelor beneficiază de dotări inovatoare – mesele de sufragerie se transformă în paturi, banchetele ascund spaţii de stocare, rafturile se regăsesc în cele mai neobişnuite locuri

„Preţul este principalul argument în favoarea micro-apartamentelor. În Seattle, chiria pentru o locuinţă centrală cu suprafaţa de 23 mp este de sub 800 dolari/lună, în timp ce un studio de 40 mp, într-un ansamblu nou, se închiriază cu 1.400 dolari/lună”, a declarat pentru CNN Jim Potter, preşedintele companiei de construcţii Kauri Group.

New York a fost dintotdeauna recunoscut pentru locuinţele cu suprafeţe reduse, iar primarul Michael Bloomberg vrea să mărească stocul de astfel de unităţi. Locuinţele din Manhattan se ieftinesc, deşi există clienţi pentru proprietăţile de zeci de milioane de dolari Preţul proprietăţilor imobiliare din Manhattan a scăzut semnificativ în ultimele luni ale anului 2011. Și asta în ciuda numărului ridicat ... În anumite cartiere din Manhattan, până la 70% dintre gospodării sunt formate dintr-o singură persoană, arareori două, arată datele oficiale. Drept urmare, primăria New Yorkului face eforturi pentru a combate lipsa de apartamente destinate unui singur locatar, la preţuri accesibile, astfel că a lansat recent un concurs de design pentru proiecte „micro”. Autorităţile au premiat deja prima companie de construcţii, ce va ridica un bloc cu 55 micro-apartamente, cu suprafeţe între 23 şi 35 mp. Clădirea va fi inaugurată în 2015 şi va fi primul bloc cu locuinţe mici ridicat în Manhattan din 1955, de când primăria a interzis construcţia studiourilor cu suprafeţe mai mici de 37 mp.

Însă deşi micro-apartamentele au numeroase avantaje, traiul zilnic în spaţii restrânse necesită ajustări masive ale stilului de viaţă, o recunosc chiar locatarii.

„Am venit din Houston în New York, iar dintr-un apartament de 160 mp m-am mutat într-unul de 20 mp. În Houston aveam un dressing mai mare decât actualul apartament, astfel că la început a fost un adevărat şoc. Dar acum petrec mai mult timp afară, am mai multe activităţi, aşa că stau foarte puţin pe acasă”, încheie Patrick Kennedy, un proprietar în vârstă de 30 ani.

CITEŞTE ŞI:  Proprietari înduplecaţi să-şi vândă locuinţa, de către agenţi imobiliari creativi. Află unde! Aflaţi în faţa unei oferte în continună scădere, consultanţii imobiliari trimit scrisori personalizate proprietarilor, pentru a-i ... Proprietari înduplecaţi să-şi vândă locuinţa, de către agenţi imobiliari creativi. Află unde! 


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video