Când spui Mihai şi Iulia Albu spui lux. Prin urmare, este firesc ca lumea să creadă că cei doi au vreo vilă care se învârte după soare. În realitate, ei nu numai că locuiesc la bloc, dar nici măcar nu stau în buricul târgului. Şi nu pentru că nu şi-ar permite, ci pentru că pur şi simplu nu şi-au dorit acest lucru.

16630-mihai-albu.jpg„M-am mutat acum şase ani în Vatra Luminoasă, un cartier foarte liniştit, sunt foarte încântat că stau acolo. E o arteră mai puţin circulată, este totuşi foarte aproape de centru, se ajunge foarte uşor în orice parte a oraşului. Asta ne-a interesat. Ştiam că o să apară un copil şi să fie aproape de parcuri, să fie zonă cu multă verdeaţă, să nu fie traficul foarte intens", îşi începe povestea Mihai Albu.

Trei luni au căutat Mihai şi Iulia Albu un apartament care să îi mulţumească întru totul. Până la urmă l-au găsit, cu ajutorul unei agenţii imobiliare. „Am vizionat destule, dar acesta într-adevăr ne-a plăcut foarte mult. Are un living de 36 mp, cele două dormitoare sunt destul de mari - unul de 20 mp, un hol mare, bucătărie frumoasă, e un apartament foarte frumos, cu două balcoane închise, destul de mari. Unul dintre balcoane este închis şi are şi încălzire, face parte dintr-o extensie a livingului. Este un bloc construit în 1974, arată foarte bine... E un apartament de trei camere, dar cu o suprafaţă de 120 mp".

...şi un preţ pe măsură.

„A fost ceva pe la 150.000 de euro cu tot cu actele notariale. Am avut apartamentul de pe Mărăşeşti- Dimitrie Cantemir pe care l-am vândut. Am mai avut nişte bani şi am făcut şi un credit la bancă", explică Mihai Albu.


Iar cheltuielile nu s-au oprit aici. Familia Albu a mai investit circa 10.000 de euro în amenajări interioare. „Destul de mici modificări vorbind ca şi împărţire pentru că e foarte bine făcut. Am anulat o uşă, am mai lărgit o nişă, dressingul l-am mărit un pic, mici modificări".

De care s-a ocupat chiar designerul care a intrat în cartea recordurilor după ce a creat pantofii cu cel mai înalt toc din lume. „Eu de formaţie sunt arhitect şi ar fi fost culmea să apelez la alţii. Am făcut aşa cum îmi place. Sunt zone foarte bine delimitate în casă - zona de zi, zona de noapte. Ştiam că va veni pe lume un copil şi i-am pregătit din timp camera. La început a fost depozit acolo, după care a stat mama mea, iar acum stă fetiţa", spune Mihai.

Iar dacă mai toate persoanele publice din România au sau îşi doresc o casă pe pământ, undeva, într-un loc retras, Mihai Albu mărturiseşte că nici prin cap nu-i trece să lase Capitala pentru vreun alt oraş din lume. „Aici ne desfăşurăm şi activitatea profesională, e foarte aproape de atelier, în nici un caz n-aş schimba oraşul. Eu sunt bucureştean, m-am născut în Bucureşti, n-aş pleca de aici."

Dacă atunci când şi-a cumpărat apartamentul Mihai Albu nu a ţintit un imobil situat în centru, în momentul în care a vrut să închirieze un spaţiu pentru atelierul său designerul a căutat să fie cât mai aproape de kilometrul zero. A avut noroc şi a găsit locaţia ideală, undeva pe bulevardul Mărăşeşti, aproape de Camera de Comerţ şi Industrie a României. „Am atelierul aici de 17 ani. E o zonă în care am şi copilărit, înainte am locuit foarte aproape, chiar vizavi de fostul restaurant Budapesta şi am căutat ceva cât mai aproape de locuinţă. Să ajung uşor, să-mi fie şi comod, că poate mai e vreo problemă, să ajung foarte repede la atelier şi să fie şi central. Asta m-a interesat chiar foarte mult", punctează Mihai Albu, care recunoaşte că, dacă până acum nu i-a surâs ideea unei case de vacanţă, de ceva vreme a început să se gândească la o astfel de investiţie, de dragul fiicei sale, Micaela.



28 February 2011