Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Miliardarul american care vrea să ridice un Las Vegas în Europa şi-a început cariera ca vânzător de ziare

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6945

Miliardarul american care a promis că va aduce strălucirea Las Vegasului în Spania şi-a început cariera ca vânzător de ziare, la colţul străzii. Sheldon Adelson susţine cu tărie că economia europeană îşi va reveni în zece ani, astfel că Bătrânul Continent va avea nevoie de o staţiune dedicată exclusiv entertainmentului.

Miliardarul american care vrea să ridice un Las Vegas în Europa şi-a început cariera ca vânzător de ziareMiliardarul american Sheldon Adelson a anunţat că doreşte să creeze un „Las Vegas Strip” în miniatură, într-unul din cele mai importante oraşe ale Spaniei. Investiţia s-ar ridica la circa 35 miliarde dolari, iar mini-orăşelul ar urmă să includă şi un complex de cazinouri. Miliardarul, care ocupă locul 8 în topul Forbes al celor mai bogaţi americani, deja deţine complexuri turistice asemănătoare în SUA şi Asia, dar doreşte să îşi extindă imperiul şi pe Bătrânul Continent.

Regele cazinourilor s-a restras de la facultate pentru a-şi începe un business

Sheldon Adelson, în vârstă de 78 de ani, este denumit în SUA „Regele cazinourilor”, deoarece jocurile de noroc sunt principala sursă prin care şi-a clădit averea estimată de Forbes la 25 miliarde dolari. Magnatul este preşedintele corporaţiei Las Vegas Sands, compania-mamă a Venetian Macao Limited.

Născut în Boston, miliardarul a început să lucreze ca vânzător de ziare, dar şi de hârtie igienică. Deşi a intrat la facultate, a abandonat-o, pentru a-şi porni o afacere cu zboruri de charter. Magnatul şi-a pus bazele averii actuale organizând prima expoziţie de computere din SUA, în Las Vegas. Prima ediţie a COMDEX a fost în anul 1979, s-a organizat anual până în 2003 şi a fost una dintre cele mai importante expoziţii de profil la nivel mondial.

Un adevărat vizionar în industria hotelieră şi a cazinourilor

În ’88, cu intenţia de Cum a ajuns Las Vegas să aibă o piaţă imobiliară de evitat Este posibil ca într-un răstimp de doar doi-trei ani, una dintre cele mai căutate pieţe imobiliare din SUA să ajungă să fie cea mai slab cotată ... a reda Las Vegasului strălucirea de odinioară, Adelson şi partenerii săi au cumpărat hotelul şi cazinoul Sands, locul preferat al lui Frank Sinatra. Anul următor, magnatul şi partenerii săi au construit Sand Expo and Convention Center, la acea vreme singurul centru de convenţii privat din SUA.

În timpul unei excursii la Veneţia, în 1991, lui Adelson i-a venit ideea unui mega-hotel cu facilităţi luxoase şi săli de conferinţe, astfel că a dărâmat Sands şi a investit 1,5 miliarde dolari pentru a ridica în loc „The Venetian” – hotel şi cazinou cu tematică veneţiană, cu peste 1.000 de camere. În 2003, hotelului i s-a adăugat Turnul Veneţian, ajungând astfel la peste 4.000 camere, 18 restaurante, un mall cu canale cu apă, gondole şi cântăreţi italieni.

Chiar dacă în 1995, magnatul a obţinut circa 500 milioane dolari din vânzarea diviziei COMDEX, acesta şi-a sporit cu adevărat averea odată cu intrarea pe piaţa jocurilor de noroc din Macao, ceea ce astăzi este supranumit „Monte Carlo al Orientului”. Miliardarul a dus numele „Sands” în această zonă a Chinei, deschizând primul cazinou în stilul Las Vegas. Și-a recuperat investiţia de 265 milioane dolari într-un singur an, iar de atunci, averea sa a crescut cu peste 15 ori.

Barcelona sau Madrid ar putea deveni un Las Vegas al Europei

Magnatul american a anunţat că vrea să se extindă şi pe Bătrânul Continent, iar Top 10 – Cele mai cunoscute artere din lume Sunt celebre pentru zonele lor comerciale, pentru viaţa de noapte şi distracţiile pe care le oferă sau pentru istoria şi vechimea lor. Vorbim de cele ... proiectul va avea drept model Las Vegas Strip, faimoasa fâşie, parte din Las Vegas Boulevard, care reuneşte majoritatea atracţiilor turistice.

Las Vegasul european ar urma să aibă 12 complexuri turistice integrate, a câte 3.000 camere. Investiţia într-un singur complex se va ridica la aproape trei miliarde dolari, iar dezvoltarea proiectului ar putea dura între cinci şi zece ani. Miliardarul american consideră că economia europeană îşi va reveni în acest timp, astfel că şi cererea de pe acest segment va urca vertiginos. Mai mult, face presiuni asupra autorităţilor spaniole pentru ca aceste previziuni să devină realitate: Adelson nu numai că vrea să fie scutit de taxe şi impozite, dar solicită şi nişte schimbări semnificative în legislaţie.

Economiştii şi politicienii spanioli sunt destul de sceptici că planul va avea succes, că Adelson va reuşi să aducă din bogăţia promisă. Cu toate acestea, autorităţile de la Madrid sunt dispuse să îi ofere miliardarului ce are nevoie, în speranţa că acest proiect va ajuta zona să iasă din cea mai dură recesiune a ultimelor decenii.

CITEȘTE ȘI Top 10 – Cele mai atractive obiective din Statele Unite ale Americii Fără doar şi poate, Statele Unite ale Americii are ce arăta turiştilor. Vorbim de destinaţii turistice uimitoare - de la zgârie-norii din New ... Top 10 – Cele mai atractive obiective din Statele Unite ale Americii

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video