Omul de afaceri vrea ca, lângă Carrefour Orhideea, să construiască un ansamblu imobiliar de 25 de milioane de euro care să conţină două blocuri de birouri de 32 de etaje.

17237-ioan-niculae_azomures_93960100.jpgTerenul pe care InterAgro îl deţine în cadrul actualei Galaxy Tobacco, fost Tutunul Românesc va fi transformat într-un complex imobiliar. Care va conţine două turnuri gemene de birouri de 32 de etaje şi mai multe blocuri de locuit după cum spune Ioan Niculae proprietarul InterAgro.

"Ne apucăm acum când e mai ieftin de construit. Vom avea clădiri de birouri, spaţii de locuit, un hotel şi un spital privat. Construcţia va fi pe cele 7 hectare pe care le deţinem la Tututnul Românesc, lângă Carrefour Orhideea, în ceea ce e noul centru comercial şi financiar al Bucureştiului", a declarat, pentru Money.ro, omul de afaceri.

Potrivit acestuia suma totală necesară investiţiei este de 25 de milioane de euro dintre care circa 30% va fi contribuţia proprie, restul fiind fonduri atrase. Avizele urmează a fi obţinute în următoarele două luni în timp ce construcţia propriu-zisă ar urma să dureze trei ani.

În unul dintre cele două turnuri ar urma să se mute însăşi compania InterAgro însă cea mai mare parte a spaţiilor de birouri ar urma să fie închiriată. "Cred că în maxim doi ani piaţa imobiliară ar urma să aibă un reviriment şi am vrea să profităm de el", mai spune Niculae. Vehiculul investiţional pentru acest priect este compania New Century Development deţinută de atronul InterAgro. Aceasta a fost capitalizată, de mai multe ori, în ultimul an tocmai în scopul de a intra agresiv pe piaţa imobiliară.

Totuşi, Ioan Niculae precizează că nu va aloca sume consistente pentru imobiliar, domeniul de bază rămânând industria. InterAgro este principalul jucător din industria chimică românească deţinând şase fabrici de îngrăşăminte. Totodată, compania patronată de Ioan Niculae deţine poziţia a doua în topul celor mai mari exploatatori de terneuri agricole din ţară cu 55.000 de hectare.

În prezent, cele mai înalte clădiri din România sunt Bucureşti Tower Center de 120 de m, Casa Presei de 104 metri şi Blocul Bancorex de 94 de metri, toate fiind localizate în Bucureşti.


Sursa

24 March 2011