Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ministrul Transporturilor cere constructorilor să țină șantierele deschise și să respecte termenele asumate prin contracte

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1443

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a discutat, prin intermediul unei videoconferințe, cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră și feroviară, dar și cu reprezentanții CFR infrastructură, CNAIR și Metrorex, despre activitatea din perioada următoare.

sursa foto: http:/monitorulneamt.ro/neamt-putine-oferte-sint-pentru-licentiati/Astfel, ministrul Transporturilor a solicitat menținerea termenelor asumate prin contracte, în ciuda contextului actual determinat de criza generată de noul coronavirus COVID-19.

Participanții la videoconferința care a avut loc săptămâna trecută i-au prezentat ministrului principalele probleme care au apărut în ultima perioadă, dar și soluțiile pe care le-au identificat pentru rezolvarea acestora. Totodată, constructorii l-au informat pe Lucian Bode în legătură cu anumite aspecte administrative referitoare la procedurile de avizare, exproprieri și relocarea unor utilități aflate pe traseul obiectivelor de infrastructură.

„Astăzi, mai mult ca oricând, vă cer să continuați lucrul pe șantiere, dar cu asigurarea condițiilor de siguranță pentru sănătatea angajaților voștri. Lucrătorii voștri trebuie să aibă toate materialele necesare pentru igiena lor astfel încât totul să se desfășoare cu respectarea tuturor normelor de protecție în vigoare.
(…)Domeniile vitale ale economiei trebuie să funcționeze. Sistemul energetic, cel financiar-bancar și cel al transporturilor sunt extrem de importante pentru orice economie. (…)
Avem bani alocați pentru proiecte, prin bugetul pe anul 2020. Trebuie să știți că dacă munciți, vă veți primii toți banii pe ceea ce trimiteți la decontare. Aici vreau să vă atrag foarte tare atenția, să vă plătiți subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii. E vital ca aceste firme, care sunt românești, să aibă continuitate, să aibă siguranța că își vor primii la rândul lor banii. V-ați asumat prin contracte, anumite termene de realizare a lucrărilor. Vă rog să vă respectați termenele contractuale!
Știu că industria din domeniu poate avea unele carențe de funcționare privind aprovizionare cu materiale, dar vă asigur că la nivelul ministerului am luat măsurile necesare astfel încât transportul și aprovizionarea să se facă cu regularitate. Precum bine știți, am rezolvat situația transportului de marfă necesar și sectorului de construcții, astfel încât acesta să se desfășoare în continuare cu celeritate. Am purtat discuții cu omologii mei din statele europene pentru crearea de culoare de tranzit pentru toate transporturile de mărfuri care impactează inclusiv cu domeniul dumneavoastră de activitate.
Știu că e posibil să întâmpinați probleme de ordin economic, dar prin măsurile pe care Guvernul le ia, veți putea trece cu bine această perioadă grea pentru întreaga industrie din România. Mai devreme sau mai târziu această criză se va termina. Prin accelerarea marilor proiecte de infrastructură vom avea șansa să recuperăm rapid decalajele acumulate. Ținta mea actuală este să finalizăm cât mai repede obiectivele aflate în diverse stadii de execuție, dar și lansarea de noi proiecte majore de infrastructură”, a spus ministrul Lucian Bode.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video