Intr-un interviu acordat pentru IMOPEDIA.ro, Directorul General al ansamblului City Lights Pipera, Florin Chirita anunta faptul ca in octombrie/noiembrie se vor finaliza lucrarile exterioare atat ale ultimelor doua blocuri ramase, cat si ale ansamblului in general.

Primele doua blocuri au fost deja finalizate, cumparatorii avand toate conditiile necesare locuirii in apartamente.

Daca termenul initial de predare a proiectului era programat pentru ianuarie 2010 se pare ca se intampla si minuni: termenul a fost devansat si nu amanat cum se intampla de ceva timp pe piata proiectelor rezidentiale, pentru octombrie/noiembrie 2009.

 "Am devansat termenul de predare al ansamblului din ianuarie 2010 pentru octombrie- noiembrie 2009. Acest lucru se datoreaza si faptului ca am avut bani sa construim iar forta de munca a fost mai usor de gasit in aceasta perioada." declara Florin Chirita.

Pana la acest moment au fost vandute 42 de apartamente din primele doua imobile, care au fost deja si predate, apartamente intre 1 si 3 camere cu preturi  intre 48.000 de euro - 105.000 de euro (cu TVA inclus).  60% dintre cumparatori au fost investitori.

Dezvoltatorii au primit si cereri pentru Prima Casa, 6 dosare fiind despuse pana la aceasta ora, insa cumparatorii sunt inca in asteptarea raspunsului de la banca.

Dezvoltatorul anunta flexibilitate in ceea ce priveste renegocierea contractelor, mai ales in cazul contractelor semnate in Euro:

"Din fericire pentru clienti, marea majoritate a contractelor au fost in lei, fiind feriti de fluctuatiile valutare. Au existat insa 4 cazuri, clienti care au cumparat in euro si care acum ar fi platit un prêt mult mai mare. Pentru acestia, am gasit intelegere si am renegociat contractul, la un prêt care sa reflecte oferta existenta momentan pe piata." a declarat Florin Chirita.


14 August 2009