Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Moștenitorii lui Take Ionescu cer 500.000 de euro pentru vila din Sinaia

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2694

Construită în anul 1895, naționalizată în 1950 și transformată, pentru patru decenii, în casă de copii și retrocedată după 1990. Aceasta este, pe scurt, povestea vilei Take Ionescu din Sinaia, care este acum de vânzare.

42370-takeionescu_7_vilaj.pgPotrivit https://artmarkhistoricalestate.ro/, vila Take Ionescu, compusă din mai multe corpuri, de înălțimi și dimensiuni diferite, este monument istoric de valoare națională si universală, clasă A. Imobilul cu 15 camere are suprafața construită de 907 de mp, amprenta la sol fiind de 382 de mp, iar terenul aferent măsoară peste 5.000 de mp. Totodată, vila beneficiază de construcții anexe cu suprafața de 322 de mp.

„Marea intrare de la veranda principală, galeriile închise cu geam, balcoanele, bovindourile, apareiajele din pereții exteriori, toate din lemn închis la culoare, contrastând cu albul pereților, oferă o notă pitorească în stilul renașterii germane. Spațiul interior a fost compartimentat pe măsura nevoilor proprietarilor. La parter, în corpul din dreapta, se găsea un birou și alături, unul mai mic pentru unul dintre secretari de care, eventual, Ionescu avea nevoie la Sinaia. În corpul central se găsește un vast hol, care comunică, printr-un glasvand, cu marea sufragerie”, explică https://artmarkhistoricalestate.ro/.

Situată la 120 de km de București, proprietatea a intrat în posesia familiei Ionescu - Take în anul 1893, fiind adusă la înfățișarea actuală începând cu anul 1895, când a intrat într-un proces de reabilitare și modernizare. Cel care s-a ocupat de lucrări a fost arhitectul Henri Susskind, un elvețian născut la Viena în anul 1868. Dealtfel, Henri Susskind a devenit, la sfârșitul secolului al XIX-lea, unul dintre cei mai activi ingineri din București și Sinaia, având un portofoliu interesant.

„Primele construcții, pe cont propriu, au fost la Sinaia: Vila Mihai Haret, Vila Testiban, restaurarea Vilei Căprița, refacerea Vămii Strunga, Vila Negoiul a lui Take Ionescu. În București a ridicat casa doctorului Mirinescu din Strada Spătarului 54, casa Pompiliu Eliade de pe Splaiul Independenței 74, casa Scarlat Lahovary din Calea Dorobanți colț cu Strada Grigore Alexandrescu, distrusă de bombardamentele din 1944, casa inginerului Silviu Costinescu, Strada Icoanei 56, colț cu bulevardul Dacia, casa inginerului Petre Oteteleșanu, Strada Grigore Mora 15 sau locuința sa din strada Ecaterina Teodoroiu 10. Unele dintre cele mai importante proiecte pe care le-a supervizat Susskind au fost în slujba Societății Marilor Hoteluri, astfel avea să administreze proiecte ca Hotelul Athénée Palace (1912), Hotelul Palace din Constanța, iar în Sinaia Hotelul Palace (1911) și Cazinoul (1913)”, notează https://artmarkhistoricalestate.ro/.

După Primul Război Mondial, perioadă sub ocupație germană, vila a intrat într-o nouă etapă. După decesul lui Take Ionescu, în 1922, moștenitorii acestuia au devenit noii proprietari și au locuit acolo timp de aproape trei decenii, până în 1950, când a fost naționalizată.

Astfel, Vila Take Ionescu a fost repartizată unei case de copii. Din fericire, în cei 40 de ani în care proprietatea a avut această destinație, renovările si reparațiile curente au fost suportate din bugetul Inspectoratului Școlar, iar clădirea nu s-a degradat.

După 1990, imobilul a fost retrocedat moștenitorilor lui Take Ionescu, care au decis acum să îl scoată la vânzare. Prețul de pornire al proprietății este de 500.000 de euro.

Taguri: vila, sinaia
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video