Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

800 milioane euro de la UE pentru modernizarea administrației publice din România

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 968

României i-au fost alocate 800 milioane de euro din fondurile Uniunii Europene, cu scopul de a reforma și moderniza sectorul administrației publice, până în anul 2020. „Pentru România este important ca investițiile să continue, ca țara să își îndeplinească obiectivele asumate în fața Comisiei Europene și să nu existe blocaje în plăți”, subliniază Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

800 milioane euro de la UE pentru modernizarea administrației publice din RomâniaRomânia are la dispoziție fonduri europene în valoare de aproape 800 milioane de euro pentru a moderniza administrația publică, până în anul 2020. În afara fondurilor europene, specialiștii consideră că țara noastră ar trebui să folosească și alte instrumente financiare, pentru ca investițiile publice să aibă efect de multiplicare în economie.

„Fondurile structurale și de investiții europene reprezintă o mare parte din bugetul total disponibil pentru investiții publice, iar întărirea capacității administrative în ceea ce privește gestionarea acestor fonduri va genera investiții mai eficiente și cu impact mai mare. În 2014-2020, aproape 800 milioane euro din fonduri UE au fost alocate României pentru reforma și modernizarea administrației publice”, a declarat pentru Agerpres Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Totodată, comisarul european a mai adăugat că România poate apela cu încredere la expertiza DG Regio pentru folosirea complementară a finanțărilor prin Fondurile structurale și de investiții europene și Fondul european de investiții strategice, ca parte a Planului de investiții pentru Europa.

„Pentru România este important ca investițiile să continue, ca țara să își îndeplinească obiectivele asumate în fața Comisiei Europene și să nu existe blocaje în plăți. Cred că acestea sunt obiective pe care atât Comisia, cât și autoritățile de la București, le împărtășesc. Fondurile structurale și de coeziune sprijină creșterea economică și crearea de locuri de muncă pentru români, acestea jucând un rol capital în dezvoltarea economică și socială sustenabilă a României. România trebuie să accelereze ritmul absorbției fondurilor europene, iar aici niciun minut nu e de pierdut. Pentru că orice întârziere generează un risc important asupra propriei economii”, a conchis comisarul european pe blog, după o vizită de patru zile în România.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video