Senatorii din Comisia de buget-finanţe au adoptat un amendament prin care imobilele cumpărate prin programul "Prima Casă" pot fi vândute mai devreme de 5 ani, cu un aviz din partea Ministerului de Finanţe.

Senat: beneficiarii “Prima Casă” vor putea vinde locuinţele în primii 5 aniAmendamentul a fost propus de senatorul PSD, Sorin Bota, care a argumentat că astfel este uşurată munca statului, în cazul în care un beneficiar al programului nu-şi mai poate plăti ratele.

 "Cere un aviz, şi-a găsit un client şi automat vinde, iar banii merg în contul statului", a afirmat Sorin Bota.

În plus, senatorii se mai gândesc la o modificare a Ordonanţei, si anume posibilitatea ca persoanele care au în prezent credite bancare pentru locuinţă să fie incluse în programul "Prima Casă".

"Vom vedea şi ce alte amendamente vom mai putea face, probabil sub forma unei iniţiative legislative sau vom solicita Guvernului să emită o ordonanţă pentru completarea prezentei legi, astfel încât să fie mai funcţională. Mă refer în mod special la posibilitatea refinanţării creditelor care astăzi există pe piaţă", a precizat Sorin Bota.

Senatorii aşteaptă acum normele privind aplicarea programului, care intra mâine în dezbatere, în şedinţa de guvern, şi în funcţie de acestea, vor stabili ce alte amendamente vor face.

Proiectul de lege va fi supus plenului Senatului, urmând ca decizia finală să o ia Camera Deputaţilor.

 

16 June 2009