Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Moneda europeană, pe cale de dispariţie?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5340

Aprecierea monedei europene nu este altceva decât o iluzie, iar euro nu va reuşi să supravieţuiască – aprecierea îi aparţine directorului general al Saxo Bank, instituţie globală specializată în investiţii şi tranzacţionări online pe pieţele financiare internaţionale.

Euro vs DollarExistenţa monedei europene este din ce în ce mai aproape de final, deoarece nu este susţinută de o uniune fiscală, subliniază economiştii cu experienţă. Problema deficitelor bugetare naţionale din anumite state europene care se confruntă cu probleme economice ar fi eliminată de o uniune fiscală, însă liderii europeni amână o astfel de decizie, astfel că moneda unică se va dezintegra.

„Întreaga construcţie este sortită pierzaniei. În prezent, vedem tot felul de soluţii false, care oferă oamenilor impresia că problema este controlată sau rezolvată, însă nu este deloc aşa”, a declarat pentru Bloomberg Lars Seier Christensen, codirector general al băncii daneze Saxo Bank.

Euro a câştigat teren în faţa dolarului în ultimele şase luni, apreciindu-se cu 8,2% faţă de moneda americană, însă în tot acest timp, Economia europeană, în cea mai neagră perioadă din ultimii patru ani Criza datoriilor suverane nu este nici pe departe o problemă rezolvată: economia europeană înregistrează cea mai puternică scădere din ultimii ... economia europeană a înregistrat cea mai puternică scădere din ultimii patru ani. La începutul lunii februarie, euro a ajuns la 1,371 dolari, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii noiembrie şi până acum. Însă preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) a declarat că aprecierea monedei europene prezintă riscuri pentru creşterea economică şi pentru inflaţie. În plus, BCE estimează că economia Zonei euro se va contracta cu 0,3% în 2013.

„Aş vinde masiv euro la orice cotaţie aproape de 1,4 dolari”, a mai adăugat Christensen, care a subliniat însă că nu face speculaţii financiare legate de cursul monedei europene.

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:  România are printre cele mai mici datorii publice din UE, iar datoria cumulată a statelor membre a crescut cu 667 miliarde într-un an Statele membre ale Uniunii Europene se afundă în datorii, de la un an la altul. Datoria publică însumată a ţărilor din UE a crescut cu 7% ... România are printre cele mai mici datorii publice din UE, iar datoria cumulată a statelor membre a crescut cu 667 miliarde într-un an

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video