Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Monica Boerescu, consultant financiar: „Valorile admise în garanţie la bănci sunt în scădere cu 40-45%"

Publicat: | Autor: Elena Dumitrescu, Imopedia.ro | Numar afişări: 4030

"Evoluţia viitoare a creditelor destinate achiziţiei de locuinţe este hotărâtor determinată de programul Prima casa", declară, într-un interviu, în exclusivitate pentru IMOPEDIA.ro, Monica Boerescu, director general Active Capital Consulting. Aflăm, de asemenea, că principalele caracteristici ale creditului ipotecar cunosc tendinţe de înrăutăţire.

IMOPEDIA.ro: Cât a scăzut piaţa creditelor în ultimele luni? Cum se reflectă în achiziţia de locuinţe?

Monica Boerescu, consultant financiar: „Valorile admise în garanţie la bănci sunt în scădere cu 40-45%Conjunctura economică a determinat o stagnare a creditării în primele luni ale anului 2009. Cât priveşte aspectele legate de finanţarea achiziţiei de locuinţe, relaxarea reglementărilor de creditare ale băncilor s-a făcut numai declarativ.

Nivelul mediu al gradului maxim de îndatorare practicat de bănci pentru creditele acordate în trimestrul I 2009 a scăzut cu 6%, ajungând pentru prima dată sub nivelul mediu al gradului de îndatorare aferent tuturor creditelor ipotecare din portofoliul băncilor, iar ponderea medie a creditului în valoarea colateralului a scăzut cu 6,5%, în condiţiile în care valorile admise în garanţie a imobilelor, de către bănci, sunt, în scădere, în medie cu 40-45%.

IMOPEDIA.ro: Credeţi într-o revenire pe această piaţă?

 Evoluţia viitoare a creditelor destinate achiziţiei de locuinţe este hotărâtor determinată de măsurile guvernamentale legate de programul "Prima casa", în mod special de modalitatea de punere în practică a acestora. Efectul scontat este legat de revigorarea vânzării de imobile, prin reluarea creditării, fără consecinţe de majorare nefundamentată a preţului locuinţelor.

IMOPEDIA.ro: Cât de repede găsiţi soluţii pentru cei care vin să găsească un  credit prin intermediul firmei de consultanţă?

Compania noastră are un atu în sfera serviciilor de intermediere de produse financiare retail: persoanele cheie, care sunt în contact direct cu solicitanţii de credite, au experienţă de cel puţin 10 ani în domeniul bancar, în poziţii de conducere în domeniul creditării persoanelor fizice. Consultanţii cunosc, în detaliu, modul de abordare al băncilor, logica şi modul de analiză al criteriilor avute în vedere la acordarea creditelor către persoanele fizice. În cazul creditului ipotecar, timpul de răspuns, către client, este de maxim 24 ore.

IMOPEDIA.ro: Cine sunt cei apelează la serviciile de consultanţă?

Majoritatea clienţilor sunt din clasa de mijloc a societăţii. În prezent, ponderea creditelor intermediate este deţinută de cele ipotecare. Majoritatea clienţilor se află în situaţia de a achita integral apartamente contractate anul trecut, pentru care au plătit deja avansuri. Parte dintre finanţări sunt rezultatul colaborării noastre cu o serie de dezvoltatori imobiliari si agenţii imobiliare.

IMOPEDIA.roAveţi profit în vreme de criza?

Serviciile prestate pentru clienţii - persoane fizice sunt gratuite, "profitul nostru" în relaţia cu aceştia este faptul că, până în prezent, nu a fost cazul să cheltuim resurse în publicitate şi promovare. Solicitanţii au apreciat modul de colaborare cu noi si ne-au adus alţi clienţi, în ritm constant. Veniturile societăţii rezultă în urma parteneriatelor pe care le avem cu instituţiile de credit financiar bancare şi nefinanciare. Acestea apreciază faptul că "vorbesc aceeaşi limbă" cu specialiştii noştri responsabili de relaţia cu băncile.

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Fii primul care comenteaza
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video