Constructorii trebuie să-şi ajusteze preţurile şi să ia în calcul şi alte opţiuni în afara lucrărilor de infrastructură, precum realizarea de locuinţe sau reabilitări termice, proiecte sprijinite de stat, a declarat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu.

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009061229330/Economic-financiar/Murgeanu-Constructorii-trebuie-sa-si-ajusteze-preturile.html„Dacă ei (firmele de construcţii, n.r.) vor păstra preţurile practicate, ca să aibă un profit de 30-40%, vor avea o problemă.

Toată lumea vrea să sape şi să pună asfalt. Mai sunt şi alte oportunităţi în care profitul este mai mic, dar este sigur.

Cei care aşteaptă acum să le pice o pleaşcă de asfalt în cap trebuie să se gåndească şi că pot să pună şi anvelopare de bloc, că pot să construiască şi imobile", a afirmat Murgeanu, citat de Mediafax.

Secretarul de stat spune că programul de reabilitare termică, derulat de Ministerul Dezvoltării, şi „Prima Casă" vor revitaliza piaţa construcţiilor.

Murgeanu a precizat că suma alocată în acest an programului de reabilitare termică, de aproape 17 ori mai mare decåt cea programată în 2008, ar putea fi suplimentată cu 100 de milioane de euro.

Sursa

12 June 2009