Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Muzeul Național din Qatar – un trandafir în deșert

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1553

Săptămâna aceasta a fost inaugurat Muzeul Național din Qatar, al cărui concept îi aparține arhitectului francez Jean Nouvel. Centrul cultural, construit în forma unui trandafir al deșertului, de culoarea nisipului, este situat în Doha și va fi prima clădire importantă pe care o vor vedea turiștii pe drumul care leagă aeroportul de centrul orașului, notează .

sursa foto: https:/www.alaraby.co.uk/english/news/2019/3/27/qatar-national-museum-celebrates-opening-ceremonyMuzeul are suprafața de 52.000 de mp, iar intrarea este decorată cu 114 de fântâni sculptate care se întind pe o distanță de 900 de metri. Acoperișul curbat seamănă cu un puzzle gigant, realizat din 76.000 de panouri cu 3.600 de forme și dimenisiuni diferite.

 Clădirea, care ar fi costat 434 de milioane de dolari, include galerii cu expoziții cu o lungime de 1,5 kilometri. Printre exponate se numără un covor brodat cu 1,5 milioane de perle, realizat în secolul al XIX-lea, dar și cel mai vechi Coran descoperit în Qatar, care datează din aceeași perioadă.

 „Acesta este un muzeu care spune povestea oamenilor din Qatar”, a explicat Sheikha Amna bint Abdulaziz bin Jassim al-Thani, directorul muzeului.

 Centrul cultural celebrează atât trecutul beduin, cât și prezentul bogat în resurse de energie al Qatar-ului. Totodată, muzeul reflectă ambiția și bogăția acestei țări.

 Inițial, muzeul trebuia să fie inaugurat în 2016, cu un an înainte ca foștii aliați ai Qatarului, în special Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Bahreinul, să impună o blocadă economică și diplomatică.

Taguri: muzeu, qatar
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video