Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a achiziţionat de la o companie locală un teren de 12,7 hectare în Galaţi, unde intenţionează să construiască un centru comercial, se arată într-un anunţ al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

28185-nepi-pregateste-terenul-pentru-un-nou-centru-co.jpg"Locaţia este la aproximativ 25 de kilometri de Promenada Mall Brailă, centrul comercial regional NEPI în Brăila. Momentan nu sunt proiecte de retail importante în Galaţi", se precizează în comunicat.

NEPI vrea să dezvolte la Galaţi un centru de retail ancorat de un hipermarket şi mai multe branduri internaţionale.

"Amplasamentul proiectului este pe unul dintre bulevardele principale din Galaţi, care beneficiază de acces facil pentru mijloacele de transport. Tranzacţia este supusă îndeplinirii unor condiţii anunţuri suplimentare în ceea ce priveşte dezvoltarea propusă la Galaţi se vor face când va fi cazul", menţionează sursa citată. Tranzacţia a fost realizată prin intermediul firmei NEPI Nine Investment Development.

NEPI este, din 2007, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească în ultimii ani. Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, printre cele mai recente numărandu-se Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti (cu destinatie de birouri) şi City Business Center din Timişoara.

Fondul a atras recent, 50 milioane de euro de pe piaţa de capital pentru finanţarea unor potenţiale achiziţii aflate în curs de negociere.

De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar , şi care generează venituri în euro.

Fondul sud-african de investiţii imobiliare a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 19,9 milioane euro, de peste două ori mai mare faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2011 .

 

Sursa

23 November 2012