Iconic, în tendinţe şi în continuă schimbare, New York City trăieşte la superlativ. Zgârie-norii, muzeele orbitoare cu cele mai recente colecţii şi bucătarii celebre îl definesc, iar spectacolele de pe Broadway continuă să strălucească. Casele de modă ale marilor designeri s-au reunit în Cartierul Meatpacking, în timp ce artiştii îşi fac portretul în Piaţa Union. Dincolo de agitaţie şi de populaţia cosmopolită, dacă explorezi oraşul la pas, vei găsi locuri de-a dreptul prietenoase.

18465-499_new-york.jpg„Urmează exemplul new yorkezilor, plimbă-te pe străzile mărginite de copaci din Greenwich Village sau pe bulevardele cu vile de milioane de dolari din Upper East Side. Iubitorii de artă nu trebuie să rateze Muzeul Metropolitan de Artă. Admiră alergătorii şi patinatori din Central Park şi inspiră mirosul florilor de la Grădina Botanică Brooklyn. Cel mai frumos apus îl vei vedea în Parcul Battery, acolo unde soarele coboară peste râul Hudson sau priveşte lumea de sus de la ultimul etaj al Empire State Building!" spune Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Magazinele haute-couture mărginesc Bulevardul Madison, în timp ce marile magazine cum ar fi departamentul Saks Fifth Avenue se află pe Bulevardul Fifth din Midtown. Designerii de ultimă oră îşi expun marfa în Districtul Meatpacking. Explorează buticurile de haine vintage din Lower East Side şi alege ochelari de soare şi ceasuri de mână din cartierul Chinatown. În Greenwich Village vei găsi magazinele de muzică şi magazinele alimentare de tip boutique.

„Noaptea, Times Square străluceşte, iar teatrele de pe Broadway oferă cele mai frumoase spectacole. Îmbracă-te potrivit pentru un concert clasic la Carnegie Hall sau la Lincoln Center. Legendarele cluburi Blue Note li Village Vanguard atrag iubitorii jazz-ului, iar cei mai petrecăreşi turişti merg în cluburile din Cartierul Meatpacking. Restaurantele şi fast-food-urile sunt la fiecare colţ şi te îmbie să mănânci mult. Începe periplul culinar în Chinatown unde te va cuceri mirosul de paste sau răsfaţă-te cu o friptura suculentă la Taverna Minetta sau la Peter Luger. Bucură-te de o porţie aburindă de midii la un bistro confortabil din Greenwich Village. Dacă eşti în mişcare cea mai potrivită alegere este pizza sau o chiflă cu cremă de brânză. Produse locale, ieftine şi bune au la staţiile de metrou Queens şi Brooklyn" explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Dacă ai o singură zi la dispoziţie pentru a vizita New York-ul, navighează spre Statuia Libertăţii, de pe Insula Libertăţii. Nici un alt monument din lume nu întruchipează noţiunea de libertate politică şi economică ca Statuia Libertăţii. Este simbolul suprem al New York-ului, personificarea diversităţii oraşului şi a toleranţei. Începând din 4 iulie 2009 se poate urca la statuie, acces interzis după 11 septembrie 2001.

„Vizitează Observatorul Empire State Building la amurg: Este cea mai înaltă clădire din New York şi una dintre emblemele oraşului. Planifică vizita la asfinţit când luminile oraşului se aprind. E magie pură. Din itinerariu nu trebuie să lipsească promenada pe Podul Brooklyn: Manhattanul are cinci poduri majore care leagă insula de ţărmuri, dar cel mai istoric şi fascinant este Podul Brooklyn. La o primă privire vei remarca că este o minune a ingineriei civice; proiectat în 1883, oferă cea mai plăcută plimbare de la Manhattan la Brooklyn şi retur" spune Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Descoperă oraşul liniştit de duminica dimineaţa, rătăceşte prin parcuri şi pe străzile fără pic de zgomot! Pe Strada 125, un bulevard faimos al New York-ului, simţurile vor fi copleşite cu muzică, magazine variate, restaurante, tarabe care vând de la CD-uri la plăcinte. Călătoreşte cu metroul! Cu MetroCard vei avea acces la cel mai rapid mijloc de transport din oraş şi te vei delecta cu artă şi istorie acompaniate de muzică.

Oferte de vacanţă

Circuit New York
- de la 990 Euro/pers.,
- transport cu avionul, transferuri, 6 nopţi cazare la hotel de trei stele din Manhattan
- tur de oraş New York
- însoţitor român de grup
- Itinerariu: Philadelphia - Niagara - Boston - Washington - New York
- Detalii pe www.besttourism.ro

Walles Hotel New York 4*
- de la 876 Euro/pers.
- transport cu avionul
- 4 nopţi cazare cu mic dejun
- Detalii pe: www.europatravel.ro

Citeşte şi New York, întruchiparea visului american.


21 May 2011