Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Niciun kilometru reabilitat la centura Capitalei, în 2013

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3616

Lucrările de reabilitare a şoselei de centură bat pasul pe loc. Și asta deşi centura Capitalei primeşte 41 milioane euro anul acesta, ceea ce înseamnă 3% din bugetul Companiei Naţionale de Drumuri.

Sursa: bucurestifm.ro Nicio treime din centura Capitalei nu a fost reabilitată până acum. În prezent, doar 20 dintre cei 72 km sunt gata, deşi anul acesta Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a alocat o sumă mai mare pentru modernizarea şi lărgirea la patru benzi a şoselei, respectiv circa 184,2 milioane lei (41 milioane euro).

Drumurile neterminate înghit constant fonduri exorbitante. Soluţia guvernanţilor: alte proiecte, alte cheltuieli Cinci ani, patru miniştri ai Transporturilor, aceleaşi drumuri catastrofale. Proiectele noi sau chiar şi cele de modernizare sunt mai degrabă ... Nu ar trebui să ne aşteptăm la mai mult nici în viitor. În cel mai fericit caz, dacă statul va aloca bani şi în 2014, lucrările pe alţi 20 kilometri vor fi finalizate abia anul viitor. Mai mult, în contextul în care se pregăteşte construcţia în concesiune a unui inel de centură la standard de autostradă în sudul Capitalei, care va dubla actuala centură, CNADNR nu a luat încă o decizie dacă va continua sau va renunţa la lucrările de reabilitare la ocolitoarea care există în prezent.

Lucrările de lărgire la patru benzi a centurii Bucureşti vor fi finalizate în funcţie de alocaţiile bugetare asigurate prin Legea bugetului de stat”, este răspunsul CNADNR, semnat de directorul interimar al instituţiei, Mircea Pop, la întrebarea ZF legată de termenul când va fi finalizată complet reabilitarea centurii, pe cei 72 km.

Anul acesta, autorităţile au alocat pentru centura Capitalei mai mulţi bani decât în 2012. La rectificarea bugetară din vara anului trecut, suma repartizată a fost de 3 milioane euro, în ciuda faptului că mai multe contracte de reabilitare şi de lărgire la patru benzi fuseseră deja atribuite, iar traficul infernal ar fi trebuit să o transforme într-una dintre priorităţile companiei de drumuri.

Potrivit CNADNR, în prezent se lucrează pe două dintre cele cinci tronsoane pentru care au fost semnat contracte din 2008 până acum.

Deşi lucrările nu înaintează aşa cum şi-ar dori cei 140.000 şoferi care circulă zilnic pe centura Capitalei, statul are în plan să construiască în concesiune un inel de centură în sudul orașului, care ar urma practic să dubleze actuala centură ocolitoare. Inelul de centură sud ar urma să aibă 48 km, iar valoarea estimată a contractului se ridică la circa 2 miliarde euro, atât pentru construirea şoselei, cât şi pentru operarea şi întreţinerea autostrăzilor A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Constanţa.

În acest context, oare mai are sens ca statul să investească în reabilitarea centurii actuale? Mai ales în condiţiile în care oricum autorităţile vor să construiască o autostradă care să dubleze această centură, cel puţin în sudul Capitalei.

ȘTII  De ce nu avem drumuri şi autostrăzi livrate la timp? Bătaie de joc pe şantierele din România. Firmele de construcţii care câştigă licitaţiile privind construcţia de drumuri nu dispun de ... De ce nu avem drumuri şi autostrăzi livrate la timp?

 
 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video