Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Noi legi, venite în ajutorul celor cu credite în franci elvețieni

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1836

Anul acesta a fost marcat de încercările de a găsi soluții pentru clienții bancari cu credite în franci elvețieni. Cea mai recentă schimbare, propusă de Ministerul Finanțelor, este ridicarea limitelor de venit și de sumă, în cazul celor care optează pentru reconversia împrumutului. Acest concept ar putea să fie eliminat din proiectul de lege, dacă și băncile vor fi de acord.

credit elvetianAșa cum arată acum proiectul de lege menit să îi salveze pe cei cu credite problematice în franci elvețieni, titularul contractului ar trebui să aibă un venit maxim de 3.000 de lei, în timp ce suma maximă a creditului rezultat după conversie nu trebuie să fie mai mare de 300.000 de lei. vorbim despre un discount prevăzut la 15%, care ar putea fi mărit, dacă băncile vor accepta această idee ca fiind oportună.

În urma ultimelor discuții, reprezentanții clienților cu credite în franci elvețieni au solicitat un discount care să pornească de la cel puțin 25%. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci consecințele deprecierii leului față de valută ar fi împărțite echitabil între client și bancă. Ministerul Finanțelor a reacționat încurajator la această propunere”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Marcel Roșu, analist financiar Ro Finance.  

Ministerul Finanțelor a participat activ cu soluții, dar problema creditelor externalizate rămâne nerezolvată

Deși Ministerul Finanțelor a participat activ cu soluții, în cazul creditelor în franci elvețieni, rezolvarea rămâne în mâinile băncilor. Legea, chiar dacă va fi modificată, nu va fi impusă drept obligatorie pentru bănci. Așadar, instituțiile financiare ar trebui stimulate prin beneficii financiare separate, pentru a participa la acest program.

„Statul preia 50% din garantarea creditului, iar noile prevederi, dacă vor fi implementate, se vor extinde și asupra creditelor de nevoi personale cu ipotecă. Problema rămâne în privința creditelor externalizate, pentru care încă se mai caută soluții. În acest caz, procedura este mai complicată”, continuă analistul financiar.

Urmează o discuție între băncile și BNR, pentru stabilirea proiectului de conversie a creditelor în valută, proiect care va fi ulterior publoicat pe site-ul Ministerului Finanțelor. În principiu, plafonul de garanții rămâne la un miliard de lei, cu posibilitatea de suplimentare, dacă vor exista solicitări care depășesc această sumă.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video