Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Noi parcări supraterane în Cluj și Oradea

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 3001

Peste 500 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în Cluj-Napoca și Oradea.

 

sursa foto: https:/ziuadecj.realitatea.net/administratie/--162834.htmlAstfel, autoritățile locale din Cluj-Napoca au aprobat construirea unei parcări supraterane în cartierul Mărăști, pe strada Trotușului nr. 5. În prezent, pe terenul cu suprafața de 3.150 de mp, se află 62 de garaje care vor fi demolate și 14 locuri de parcare.

 

Noua construcție va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 de locuri de parcare. Dintre acestea, zece sunt destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, zece sunt rezervate pentru autoturisme electrice (cu patru stații de încărcare rapidă și șase stații de încărcare lentă) și 12 pentru motociclete/mopede. Parcarea va include și trei rastele culisante cu 24 de locuri pentru biciclete.

 

Potrivit primăriei din Cluj-Napoca, „valoarea totală a investiției se ridică la 29,5 milioane de lei fără TVA, durata de realizare a acesteia fiind de 24 de luni (șase luni proiectare și 18 luni execuția lucrărilor).”

 

Construirea de noi parcări reprezintă o prioritate și pentru autoritățile locale din Oradea.

 

Astfel, va fi amenajată o parcare supraterană cu 145 de locuri în zona centrală, între străzile Aurel Lazăr și Iosif Vulcan.

 

"Intrarea în această parcare, care este prevăzută cu patru niveluri intercalate, se va putea face atât din strada Aurel Lazăr cât și din strada Iosif Vulcan, în schimb ieșirea din parcare se va face doar din strada Iosif Vulcan. Investiția se va realiza din resursele proprii ale orașului. Valoarea toatală a acestui proiect, incluzând și partea de exproprieri, va fi de aproximativ 2,5 milioane euro", a explicat viceprimarul orădean Mircea Mălan.

 

Lucrările, care ar urma să înceapă în primăvara anului viitor și vor dura aproximativ un an, includ dezafectarea locurilor de parcare de la suprafață.

 

De asemenea, Primăria Oradea intenționează să ridice o parcare supraetajată în locul clădirii cu un  nivel din spatele primăriei, printr-o înțelegere cu Episcopia Romano-Catolică.

 

Alte două  parcări din Oradea - de pe străzile Brașovului și George Barițiu -  vor fi realizate prin Administația Domeniului Public, pentru a rezolva problema locurilor de parcare din zona centrală a orașului.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video