Norvegia este dispusă să plătească 300 milioane euro, bani pe care nu îi mai vrea înapoi, pentru a se asigura că România îşi dezvoltă tehnologiile nepoluante. Industria construcţiilor este unul dintre cele mai importante capitole în transformarea ţării către această direcţie.

25157-norvegia.jpgÎncepând de anul acesta, timp de doi ani, guvernul Norvegiei va trimite constant tranşe de bani către România. Scopul final este acela de a creşte companiile care utilizează tehnologii nepoluante.

„Programul vizează reducerea producţiei de deşeuri şi a emisiilor în aer, apă şi sol, creşterea oportunităţilor de afaceri în ecologizarea economiei naţionale, creşterea utilizării tehnologiilor prietenoase cu mediul şi crearea de noi locuri de muncă în domeniul industriei verzi şi a antreprenoriatului", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Oficialii Ministerului Economiei se vor întâlni miercuri cu reprezentanţii Innovation Norway, o instituţie publică din Norvegia, pentru a stabili în ce sectoare vor fi investite sumele respective.

CITEȘTE ȘI România, între bine şi rău. Construcţiile sunt incerte, sistemul bancar are pierderi, iar investiţiile sunt instabile.

 

6 June 2012