Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Notre Dame – istoria catedralei care va fi reconstruită în cinci ani

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2890

Pentru început, va fi ridicată o catedrală temporară din lemn, în fața catedralei Notre Dame

sursa foto: http:/yallabook.com/guide/en/show.php?nid=624&notre-dame-cathedral-paris O „catedrală efemeră”, din lemn, va fi construită în fața intrării catedralei Notre-Dame din Paris, care a fost distrusă parțial de un incendiu care a izbucnit în seara zilei de 15 aprilie 2019. Potrivit AFP, ideea îi aparține lui Patrick Chauvet, rectorul catedralei Notre-Dame, cea mai vizitată clădire din Europa.

"Nu trebuie să spunem: catedrala este închisă timp de 5 ani și s-a terminat. Așa că mi-am spus: în spațiul din fața catedralei nu pot construi o catedrală efemeră?", a spus Chauvet. El a precizat că primarul Parisului, Anne Hidalgo, susține acest proiect și a aprobat construirea bisericii din lemn. Aceasta va rămâne acolo până la finalul lucrărilor de reconstrucție a catedralei Notre Dame. Construirea bisericii "efemere" va începe de îndată ce autoritățile vor permite accesul muncitorilor  în zona respective.

 În urma incendiului de la începutul acestei săptămâni, turla în formă de săgeată și o mare parte din acoperișul catedralei s-au prăbușit. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a promis că vor fi făcute eforturi pentru reconstruirea clădirii în cel mai scurt timp. Potrivit specialiștilor, lucrările vor dura cel puțin cinci ani. Până în prezent, mai multe companii, dar și oameni de afaceri celebri au donat circa 800.000 de euro în acest scop. Potrivit AFP, Familia Pinault a promis 100 milioane de euro, grupul LVMH și familia Arnault (cu cea mai mare avere din Franta) au anuntat o donație de 200 de milioane de euro, familia Bettencourt-Meyers si grupul L'Oreal 200 de milioane de euro, iar grupul petrolier Total a 100 de milioane de euro. 

Catedrala Notre-Dame, aflată pe Ile de la Cite, în centrul Parisului, este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Construcția catedralei a început în anul 1163. În anul 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, desi lucrările au fost finalizate abia în anul 1345.

 Potrivit Wikipedia, „în timpul iacobinilor (1793-1794), catedrala a fost profanată devenind Templu al Rațiunii și loc unde erau citite și dezbătute operele iluminiștilor în timp ce era venerată Ființa Supremă. Catedrala a redevenit catolică în urma concordatului lui Napoleon I cu Papa Pius al VII-lea din 1801, Napoleon fiind încoronat aici împărat al Franței pe data de 2 decembrie 1804.”

 Catedrala Notre-Dame din Paris, monument inclus în patrimonial mondial UNESCO, este vizitată de aproximativ 13 milioane de persoane anual, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 30.000 de oameni. În zilele de sărbători, numărul vizitatorilor ajunge chiar și la 50.000.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video