Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

NOUA CRIZĂ IMOBILIARĂ: Costul de construcţie al caselor, mai mare decât valoarea de piaţă

Publicat: | Sursa: Capital | Numar afişări: 1692

Dezvoltatorii americani concentraţi pe construcţia de locuinţe trec printr-o perioadă foarte dificilă. Costul ridicării locuinţei este mai mare decât valoarea de piaţă dată de evaluatori, aceasta este concluzia surprinzătoare a celui mai recent raport al National Association of Home Builders (NAHB).

sursa: capital.roCirca unu din trei constructori se luptă acum cu o problemă exasperantă: odată ce locuinţele sunt finalizate, vine un evaluator şi declară că acestea valorează mai puţin decât costul de construcţie. Aceasta este o veste proastă într-o piaţă în care vânzările de locuinţe sunt departe de a fi robuste. Preţurile în continuă scădere şi climatul economic general caracterizat de incertitudine ţin potenţialii cumpărători departe de aceste produse imobiliare.

Lipsa de activitate de pe piaţa rezidenţială, în schimb, se consideră a fi un factor major care menţine economia SUA într-o viteză inferioară – fără a menţiona numărul în creştere al chiriaşilor cu venituri mici.

Piaţa americană este deja inundată de proprietăţi executate silit, dar nici spre această categorie nu se întreaptă mulţi cumpărători. Vânzările de case noi au scăzut în februarie şi au fost cu circa 10.000 de unităţi mai puţine decât se aşteptau analiştii, potrivit CNN.

Există deja peste 10 milioane de case goale în SUA, potrivit unor estimări, dar stocul de case noi are în continuare tendinţe de creaştere. Constructorii au accesat luna trecută cel mai mare număr de autorizaţii din ultimii trei ani şi jumătate, conform Associated Press.

Aceasta este o veste bună în ceea ce priveşte şomajul. Un economist al NAHB a spus pentru CNN că pentru fiecare casă în construcţie se crează trei locuri de muncă, dar rămâne de văzut ce efect va avea pentru o piaţă în care stocul de locuinţe depăşeşte deja cu mult cererea.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video