Noua taxă pe proprietate, mai mare decât cea plătită în prezent, ar putea intra în vigoare chiar începând cu anul viitor.„Nu există o calculaţie în momentul de faţă în privinţa nivelului taxelor. (...) E un lucru pe care îl discutăm, poate găsim soluţii pentru anul viitor", a declarat Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor, într-un interviu acordat EVZ.

sursa:evz.roOficialul a afirmat, în urmă cu două săptămâni, că doreşte taxarea proprietăţilor din România la valoarea lor reală, ceea ce ar creşte nivelul impozitelor „în zona miilor de euro".

„În România, comparativ cu alte state europene, veniturile din taxarea proprietăţii sunt foarte scăzute. Din păcate, din cauza veniturilor reduse ale cetăţenilor români, nu putem să punem taxe pe proprietate la nivelul la care ar trebuie puse", ne-a spus oficialul.

Potrivit acestuia, există vile care au o valoare de piaţă de milioane de euro, care sunt înregistrate la o valoare de zeci de mii de euro, conform căreia se calculează taxele. „Asta este de fapt o curăţenie. Ea ţine foarte mult şi de cât de mult vor şi administraţiile locale să facă curăţenie", susţine ministrul.

Ministrul finanţelor îşi ţine banii în lei, în România

Întrebat în ce monedă le recomandă românilor să-şi ţină banii, şeful Finanţelor ne-a spus: „În ce monedă doresc şi unde doresc. Eu, personal, îmi ţin banii în lei în România". Referitor la disponibilizări, acestea nu vor avea loc „în masă" şi vor fi decise de fiecare minister.

La Ministerul Finanţelor Publice nu există un program de concedieri organizate, dar fiecare angajat va intra în vizorul ministrului. „În momentul de faţă, în fiecare zonă din Ministerul Finanţelor se analizează eficienţa. Va fi un subiect asupra căruia mă voi apleca de acum încolo", a precizat Vlădescu.


 

Sursa

4 February 2010