Târgul Imobiliar Project Expo, care a avut loc în Capitală în week-endul trecut şi care a spart gheaţa evenimentelor de profil pe anul acesta, a fost un succes, susţin organizatorii. Au existat peste 5.000 de vizitatori, s-a bătut palma pentru 25 de acorduri pentru precontracte şi s-a deschis o nouă poartă pe piaţa imobiliară românească: cea a locuinţelor ecologice.

17222-case_verzi.jpgDeşi, iniţial, organizatorii sperau ca măcar 3.000 de români să treacă pragul Sălii Palatului între 18 şi 20 martie, când s-a desfăşurat târgul, aşteptările le-au fost mult depăşite! Se pare că au fost peste 5.000 de vizitatori, 25 de persoane şi-au dat acordul ferm pentru achiziţia unor locuinţe noi, iar cea mai consis¬tentă tranzacţie a fost în valoare de 500.000 de euro.

E vorba de o vilă situată în Pipera-Tunari, pentru care cumpărătorul a primit un discount de 50.000 de euro. În plus, săptămâna trecută, dezvoltatorii imobiliari din Bucureşti au lansat proiecte noi, ale căror lucrări de construcţii vor demara zilele acestea şi a căror valoare investiţională depăşeşte 25 milioane de euro. Aceste "mişcări" de pe piaţa de case ar putea însemna o repornire a acestui domeniu, care în ultima perioadă a fost aproape îngheţat (excepţie făcând, fireşte, tranzacţiile desfăşurate prin programul guvernamental Prima Casă).

Proiectele care au stârnit cel mai mare interes la târg au fost cele din sudul Capitalei, şi asta pentru că ansamblurile din acea zonă sunt printre cele mai ieftine.

Preţul caselor „verzi" porneşte de la 42.500 de euro

O noutate foarte interesantă la prima ediţie a Project Expo a fost prezentată de South Pacific. Compania a anunţat că investeşte aproape un milion de euro în construirea de locuinţe ecologice. Firma prin care se derulează acest proiect, Ozon Homes, va construi apartamente cu consum redus de energie. Preţurile pentru apartamentele de două camere pornesc de la 42.500 de euro (+5% TVA) şi ajung la 45.000 de euro (+5% TVA), în cazul celor cu grădină. Preţul unui apartament cu trei camere poate ajunge la cel mult 71.500 de euro (+5% TVA).

Care sunt atuurile?

Printre avantajele locuinţelor ecologice se numără izolaţia foarte bună, costurile de întreţinere reduse cu până la 40%, utilizarea materialelor de construcţie nepoluante şi viteza foarte mare de execuţie. Proiectul va avea în componenţă trei blocuri (P+1), totalizând 46 de apartamente cu două şi trei camere, iar ansamblul va dispune de piscină şi grădină comună pentru toţi locatarii.

Avalon Residence e situat într-o zonă aerisită din nordul Bucureştiului, în vecinătatea Lacului Pasărea şi a Pădurii Tunari. „Este locul perfect în care te poţi relaxa. Este locul perfect în care poţi scrie o carte. Este locul perfect în care te poţi bucura de liniştea şi splendoarea naturii. Tăcerea din jur e spulberată doar de zborul păsărilor sau de sunetul ploii", îşi laudă investitorii casele ecologice.

Chiar dacă nu au apucat să semneze contract cu nici un cumpărător, aceştia recunosc, încă de pe acum, că sunt în pierdere cu proiectul inovativ, dar speră că prin intermediul lui vor putea fi salvate altele, aflate în derulare. Lucrările au început, iar livrarea urmează să se facă în august. Pentru că sistemul eco folosit este unul prefabricat, întreaga construcţie durează cam patru luni.


Sursa

23 March 2011