Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

C. Nowotny divulga secretele miliardarilor: marile averi se pot face uşor, chiar şi în România

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 16026

Averea este un lucru dorit de toţi, dar nu este pentru oricine. Unora le este greu să o facă, altora le este imposibil să o păstreze. Doar câţiva reuşesc să se mențină în top, de-a lungul timpului. Ba chiar să se îmbogăţească pe timp de criză, atunci când toţi ceilalţi sărăcesc. Exact aceştia sunt oamenii de la care toată lumea vrea să afle care este reţeta succesului. De ce are nevoie un om de rând pentru a se transforma într-unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii? Este posibil şi în România? Răspunsul este simplu în teorie, dar greu de pus în practică.

Vrei să te îmbogăţeşti ACUM? Urmează oportunităţile, riscă tot şi speră în puţin norocAnul 2013 a însemnat o continuare a crizei, pentru cei mai mulţi dintre noi, indiferent dacă este vorba despre oameni de afaceri sau oameni de rând. Un grup restrâns de afaceriști a reuşit însă să transforme anul trecut într-o oportunitate uriaşă de îmbogăţire. Potrivit unei studiului Wealth-X and UBS Billionaire Census 2013, populaţia miliardarilor la nivel global a atins numărul record de 2.170 de persoane, cu 810 persoane mai mult decât în 2009. Asta înseamnă că, pentru aceste 810 persoane, exact criza financiară a însemnat o oportunitate mai bună de consolidare a averii, decât a fost perioada de boom economic. Mai mult decât atât, din 2009 până acum, averea cumulată a miliardarilor s-a dublat, de la 3,1 trilioane dolari în 2009, până la 6,5 trilioane dolari în 2013.

Eşti dispus să îţi pariezi toţi banii pe o oportunitate? Atunci ai şanse să te îmbogăţeşti

Ideea de a face belşug din criză este, cu siguranţă, una tentantă pentru oricine. Iar reţeta este cât se poate simplă, în teorie. 46% din averea lumii se află în mâinile a doar 1% din populaţie Sub un procent din populaţia planetei controlează aproape jumătate din averea din întreaga lume, arată cel mai recent raport cu privire la ... Pentru a te îmbogăţi, ai nevoie de două lucruri: bani şi un apetit ridicat pentru risc. Amândouă la fel de greu de obţinut, pentru cei mai mulţi dintre oamenii de rând.

„Oamenii care au oportunităţi, dar nu au bani, nu pot ajunge nicăieri. Dar chiar şi dintre cei care au bani, există mulţi care văd oportunităţi, dar le lasă să treacă pe lângă ei fără a le fructifica. Nu toată lumea este dispusă să rupă rutina zilnică, în care le este bine aşa cum sunt: angajaţi cu un salariu sigur şi o viaţă fericită. Nu vor să rişte nimic. Dar dacă vrei să prinzi oportunităţi, trebuie să îţi asumi riscuri. Mulţi dintre marii miliardari ai lumii au riscat tot ce aveau pentru a ajunge acolo”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Christian Nowotny, invitat special la Ziua Agentului Imobiliar, din 15 aprilie 2014.

În lumea celor bogaţi şi faimoşi, există o vorbă cât se poate de reală: primul milion este cel mai greu de făcut. Asta pentru că o avere atât de mare are şi o inerţie direct proporţională, care atrage sume la fel de spectaculoase după ea. Astfel, întregul proces se simplifică, iar banii vin fără eforturile de dinainte.

„Celor mai bogaţi oameni ai lumii, oportunităţile le sunt aduse mai des decât le caută ei. Banii atrag bani, aşa este de când lumea şi acest lucru nu o să se schimbe”, arată Christian Nowotny.

Educaţia aleasă poate fi inutilă, în lipsa oportunităţilor

Argumentul unui creier bine pregătit, al unei educaţii alese, este important, dar nu decisiv, în dobândirea unei averi. Cunoştinţele bogate ca şi calitate de sine stătătoare pot să fie complet inutile, pentru cei care urmăresc să intre în topul celor mai bogaţi. Această trăsătură poate favoriza însă apariţia norocului. Dar nici norocul, cumulat cu educaţia, banii şi oportunităţile nu garantează succesul.

„În multe cazuri, este vorba şi despre noroc. Și oportunitatea potrivită, la momentul potrivit. Altfel, sunt o mulţime de oameni bine pregătiţi care nu au avut oportunităţi, nu i-a observat nimeni. Similar, sunt mulţi antreprenori care şi-au asumat riscuri, dar au dat greş”, continuă Nowotny.

Țările ieşite din comunism pot genera cele mai mari averi

În general, ţările emergente, aşa cum este România, Încetinire economică? Cei mai avuţi europeni se îmbogăţesc pe zi ce trece Averile celor mai bogaţi europeni continuă să crească, deşi criza datoriilor din Zona euro nu a ajuns încă la final, iar Bătrânul ... oferă o mulţime de oportunităţi, pentru cei care sunt atenți. Cu toate acestea, România nu este una dintre ţările care generează miliardari pe bandă rulantă. La acest capitol se distinge Asia, regiunea cu cea mai mare creştere a averilor şi a numărului miliardarilor, în 2013. De acolo au intrat în top 18 noi miliardari, anul trecut, în timp ce averile medii ale bogătaşilor zonei au crescut cu 13%, în aceeaşi perioadă de timp.

„În special în ţările care au ieşit din comunism se oferă mai multe multe oportunităţi. Dar aceste oportunităţi se arată, în general, celor care au lucrat în vechiul regim, în funcţii înalte, în Guvern. Ei pot să preia afaceri foarte prospere, cu bani puţini şi costuri mici. Cu toate acestea, nu consider că localizarea geografică este relevantă pentru crearea unei averi. Este posibil să fie locuri în lume care, pentru moment, să fie mai dificile decât altele, dar oportunităţi există peste tot”, arată invitatul Zilei Agentului 2014.

Cât despre românii care au construit imperii, ei au căutat oportunităţile atât în ţară, cât şi în străinătate. Unii au ales să exploateze numărul mai mare de şanse pe care le-a oferit o altă ţară, la momentul la care au căutat o oportunitate.

„Nu cred că miliardarii români sunt mai puţini, ci mai discreţi. În multe cazuri, suntem tentaţi să vedem doar miliardarii din ţară, nu şi pe cei care au plecat şi au făcut averi în altă parte, considerând că ţara lor nu le oferă atât de multe posibilităţi, pentru moment. Mediul contează, dar oportunităţile sunt peste tot. Poate că, la un moment dat, există cinci oportunităţi într-o ţară şi una singură într-alta, dar situaţia aceasta este temporară. Cred că acum şi românii au posibilităţi la fel de bune pentru a se îmbogăţi, cum ar putea să o facă în orice altă ţară”, conchide Christian Nowotny.

CITEȘTE ȘI: Cum supravieţuieşti în afaceri, în 2014? Trebuie să îţi găseşti propria nişă Jobul făcut din pasiune poate aduce milioane de euro – o demonstrează austriacul cu experienţă de 25 ani în imobiliare, care a renunţat ... Cum supravieţuieşti în afaceri, în 2014? Trebuie să îţi găseşti propria nişă


 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video