Acum este momentul pentru a achizitiona o locuinta si chiar pentru a face investitii mai importante in imobiliare, sunt de parere specialistii din piata, avand in vedere ca, in a doua jumatate a acestui an, preturile vor incepe, din nou, sa se majoreze.

sursa:www.zf.roDupa un sfarsit de an 2008 in scadere si un 2009 in care s-a atins "fundul sacului", cele mai ieftine preturi posibile, 2010 va aduce vesti bune pentru investitorii in domeniul imobiliar.

"Dupa socul blocarii din cauza crizei si a retragerii bancilor din investitiile imobiliare, piata, care era lapte si miere, a devenit amara", a declarat, pentru Ziare.com, Eduard Uzunov, presedintele companiei imobiliare Regatta.

Cei care au suferit cel mai mult, potrivit spuselor sale, sunt investitorii mai putin ispirati, care au cumparat terenuri "in camp", la mare distanta de orase, sperand ca aceste zone se vor dezvolta.

In criza, insa, preturile la terenurile sau locuintele construite la marginea oraselor au scazut cel mai mult, in timp ce preturile celor din centrul oraselor s-au diminuat foarte usor sau chiar crescut.

"Trebuie modificat modul de perceptie dupa socul din 2008. Acum, piata imobiliara este ca un boxer care a primit un pumn si incepe sa-si revina", a explicat Uzunov.

"Ne-am fript cu ea, dar trebuie sa intelegem ca toata lumea are nevoie de un acoperis, deci piata imobiliara este importanta", a adaugat el.

 



Sursa

14 January 2010