Parcările din faţa blocului nu se mai scumpesc, promite bucureştenilor chiar primarul Capitalei. Sorin Oprescu a reanalizat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care se decidea triplarea taxei pentru închirierea parcărilor de reşedinţă, şi a decis să iniţieze un proiect de hotărâre prin care să se revină la vechea taxă.

sursa:ziuaconstanta.roNoul proiect de hotărâre va fi supus aprobării Consiliului în prima şedinţă.
Dacă proiectul lui Oprescu va fi pe placul consilierilor municipali, atunci un loc de parcare într-o zonă ultracentral va costa 76,65 de lei faţă de 164,25 lei cât a fost stabilit să fie de la 1 ianuarie 2010. Pentru închirierea unui loc de parcare într-o zonă centrală, taxa anuală va fi de 58,40 de lei faţă de 146 de lei.

În zona C, proprietarul unei maşini pentru a avea un loc de parcare asigurat va plăti pe an 47,45 lei faţă de 109,5 lei, iar la periferie, în zona D, taxa va scădea la 36,5 lei de la 109,5 lei.

Potrivit Primăriei Capitalei scumpirea taxei pentru închirierea locurilor de parcare s-a făcut la solicitarea primarilor din cele şase sectoare ale Capitalei. Şi asta pentru că primăriile de sector au început să facă amenajări şi trebuie să asfalteze parcările şi să le semnalizeze.

Majoritatea primarilor de sector au declarat însă, pentru ziarul Gândul, că nu au solicitata majorarea taxei pentru închirierea unui loc de parcare, aceasta majorându-se la iniţiativa primarului general, Sorin Oprescu.

În replică , primarul general a anunţat că are o listă cu semnăturile lor şi că va cere revenirea la vechea taxă. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu a fost primul care a reacţionat susţinând, într-un comunicat de presă, "revocarea de urgenţă " a hotărârii prin care s-a majorat taxa pentru închirierea unui loc de parcare" pe motiv că "bucureştenii sunt de-a dreptul furaţi pe faţă şi li se bagă mâna în buzunare pentru a li se lua taxe exagerat de mari".

 

Dacă proiectul iniţiat de primarul Capitalei va trece de Consiliul General atunci primarii de sector vor fi obligaţi să găsească o soluţie pentru a restitui diferenţa de bani celor care deja şi-au achitat taxa de parcare.

13 January 2010