Sunteţi nemulţumiţi de gunoaiele de pe plajă sau de algele de la malul mării? Acum puteţi sesiza aceste probleme autorităţilor. În acest sens Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral a pus la dispoziţia turiştilor un număr special de telefon şi o adresă de e-mail unde pot anunţa nemulţumirile legate de aspectul plajelor.

sursa foto:http://www.broadcast-transradio.comAdministraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral a pus la dispoziţie numărul de telefon 0241/552.080 şi adresa de e-mail: [email protected] pentru orice sesizări şi reclamaţii cu privire la aspectul plajelor, dar şi la serviciile de pe plajă. Problemele pe care turiştii le pot sesiza se referă la accesul pe plajă, la starea de curăţenie, dotarea plajelor cu coşuri de gunoi, prezenţa algelor, prezenţa corpurilor ascuţite şi dure (cioburi, sticle sparte, sârmă, pietre, lemn, bucăţi de metal) etc. Dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral va funcţiona non stop, iar reclamaţiile vor fi înregistrate într-un registru unic de sugestii şi reclamaţii.

Totodată, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a demarat o serie de controale pentru a vedea modul în care sunt amenajate plajele de pe litoralul românesc.
"În acest context, directorul ABADL, Marian Mitrea, a efectuat un control în weekend în Mamaia şi Eforie, unde a constatat probleme privind gunoiul pe plaje, abateri privind respectarea dimensiunilor beach-barurilor precum şi limitarea accesului autovehiculelor în zona plajei Modern", se arată într-un comunicat al administraţiei. Astfel, accesul la plaja Modern situată în apropiere de Portul Turistic Tomis se va face în mod controlat, numai pentru un număr limitat de autovehicule care deservesc agenţii economici din zonă.

În urma controalelor s-au observat mai multe probleme: comerţul ambulant pe plajă, accesul animalelor, dar şi la camparea pe plaja. Conform legislaţiei, aceste probleme ţin de competenţa autorităţilor locale care pot interveni cu ajutorul poliţiei comunicare. Tot în sarcina autorităţilor locale se regăseşte şi problema amenajării serviciilor de salvamar şi de prim ajutor pe plaje. Acestea trebuie să se regăsească pe plaje în perioada 1 iunie - 15 septembrie, pe perioada sezonului.

 
 



7 June 2010