Un nou lanț de benzinării este anunțat pe piața românească, prin afilierea mai multor benzinari particulari. Primele 30 de pompe vor fi instalate în această săptămână în stațiile operatorilor independenți.

O nouă rețea de benzinării pe piața din RomâniaRottco Consult, un distribuitor de produse petroliere controlat de Paul Pop, fost director în cadrul Rompetrol și Lukoil, a anunțat astăzi apariția unui nou lanț de benzinării în România.

Alte 30 de stații urmează să fie echipate cu sistemele de interconectare și plată până la finalul acestui an sau în prima lună a anului viitor. De asemenea, compania a lansat propriul sistem de carduri pentru flote, fiind prima companie romanească independentă ce oferă astfel de servicii în cooperare cu benzinăriile particulare”, potrivit informațiilor transmise de compani.

Clienții vor găsi noile stații pe principalele căi rutiere din țară, oferind o acoperire la nivel național.

Noul sistem de carduri Rottco Synergy permite alimentarea cu carburanți de aceeași calitate cu a marilor rețele de distribuție a produselor petroliere și accesul la servicii specifice operării de flote, controlul atent al cheltuielilor cu carburantul si gestionarea costurilor aferente exploatării flotelor de mașini și camioane", se mai arată în comunicatul companiei.

Proiectul Rottco Synergy vizează benzinăriile mici, aflate în orașe sau pe rute importante și care dețin magazine. Totodată, benzinăriile trebuie să aibă un volum de vânzări care trebuie să fie în medie de 2-3 metri cubi de carburanți pe zi, media în stațiile marilor lanțuri este cuprinsă între 7 și 12 metri cubi.

Piața carburanților din România este dominată de marile lanțuri: OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil și Mol. În România sunt peste 2.000 de stații de distribuție a carburanților, dintre care circa 600 sunt deținute de mici proprietari independenți.

 

 

28 November 2016