Oferta de cazare a municipiului Târgu-Mureş se va îmbogăţi, anul viitor, cu trei hoteluri de patru stele. Fie că investesc banii proprii sau au accesat fonduri europene, administratorii hotelurilor speră ca numărul turiştilor care le vor călca pragul să fie cât mai mare.

15093-4.jpgCriza economică nu-i sperie pe unii oameni de afaceri mureşeni, care cred că banii investiţi acum în construirea unor hoteluri şi restaurante de lux li se vor întoarce înzecit în anii următori. Nu doar ei vor avea însă de câştigat, ci întreg oraşul, care va avea capacitate de cazare foarte mare, iar condiţiile oferite vor fi cele mai bune. Investiţiile au început deja la hotelurile Plaza, Grand sau Mátyás, fiecare oferind clienţilor servicii de lux.

Design exclusivist la Plaza

Situat în centrul oraşului, Hotel Plaza Business&Spa va fi inaugurat în februarie 2011. Investiţia de aproximativ 6 milioane de euro îi aparţine omului de afaceri Florin Vlas, care deţine mai deţine încă două hoteluri. „Hotel Plaza va avea o capacitate de 170 locuri, două restaurante cu o capacitate total de 200 de locuri, cafenea-bar pentru 70 de persoane, două săli de conferinţe în care vo încăpea 250 de persoane, spa & wellness şi casino. Noutatea este design-ul exclusivist al hotelului, adica vor fi 18 tipuri de camere total diferite, de la mobilier până la întrerupătoare", a precizat Dacian Vlas, managerul hotelului.

Hotelul se adresează în special oamenilor de afaceri, dar şi celor care doresc să se relaxeze la spa. Investiţiile familiei Vlas nu se opresc însă aici. „Intenţionăm să ne extindem şi în Cluj, Bucureşti sau chiar Mamaia. Dorim să consolidăm brandul V Hotels în întreaga ţară, urmând ca pe viitor să ne extindem şi în străinătate", a mai spus Dacian Vlas.

Centru de afaceri la Grand

Renumitul Hotel Grand, devenit un simbol al oraşului, se află în plină transformare. Investiţia totală se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, dintre care mai mult de jumătate provin din fonduri europene. Noul hotel va avea 206 locuri în camere duble şi 12 locuri în şase apartamente de lux. Dotările hotelului şi ale restaurantului vor fi la nivel de patru stele. „Termenul limită pentru implementarea proiectului este noiembrie 2011, dar preferăm să facem o inaugurare specială, anul viitor, pe 9 mai, de Ziua Europei", a precizat Claudia Pescar, managerul SC Grand SA.

Hotelul va avea şi un centru de afaceri unde vor putea organiza tot felul de evenimente business.

Hotel şi restaurant tradiţional

În primul trimestru al anului 2012 va fi inaugurat, la Târgu-Mureş, un al treilea hotel de patru stele Mátyás şi restaurantul Oroszlán, situate la intersecţia străzilor Bolyai Farkas şi Borsos Tamás. Complexul hotelier va atrage prin gastronomia tradiţională ardelenească. Investiţia se ridică la 3,5 milioane de euro şi va fi realizată de către un om de afaceri din Odorheiul Secuiesc.


Sursa

16 November 2010