Trezoreria Statelor Unite face vrea ca băncile să relaxeze condiţiile la o serie de credite ipotecare. Autorităţile americane vor să intensifice presiunile publice asupra băncilor, pentru ca acestea să încheie modificarea mai multor contracte la credite ipotecare, în cadrul unei campanii de 75 miliarde dolari, pentru a contracara creşterea numărului de executări silite, relatează Bloomberg.

Peste 650.000 de revizuiri de credite au fost începute luna trecută în cadrul programului de modificare iniţiat de administraţia Obama, faţă de circa 487.000 în septembrie, potrivit Trezoreriei.

"Luăm măsuri suplimentare pentru a mări transparenţa şi eficienţa, în cadrul unui plan axat pe maximizarea ratelor de conversie la modificări permanente", a declarat Meg Reilly, purtător de cuvânt al Trezoreriei.

Administraţia Obama va anunţat astăzi o serie de paşi suplimentari, printre care noi parteneriate public-privat şi oferirea de resurse pentru cei ce au contractat credite.

Programul de modificări va fi anunţat în februarie, ca măsură de combatere a creşterii numărului de executări silite, ce a dus la scăderea valorii proprietăţilor şi limitează creşterea economică.

 

30 November 2009