Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Olandezii reduc taxele de vânzare-cumpărare pentru a dinamiza piaţa imobiliară

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1679

Economia Olandei a început să-şi revină, cu toate acestea preţul mediu al locuinţelor construite în anii trecuţi a scăzut. Faţă de 2010, scăderile înregistrate în perioada aprilie-iunie 2011 au fost de aproximativ 2% şi de încă circa un procent în ultimele două luni, conform datelor Institutului Olandez de Statistică.

sursa: romanialibera.roCifre mai optimiste au fost furnizate de Asociaţia Olandeză a Agenţilor Imobiliari (NVM). Deşi reprezentanţii asociaţiei sunt de acord cu o scădere a preţului, aceasta ar fi de doar 0,6% în perioada aprilie-iunie 2011, comparativ cu anul trecut. În schimb, NVM consideră că preţul mediu al locuinţelor a crescut de la începutul anului şi până acum cu trei procente.

De la începutul lui 2011 şi până în iunie, conform Asociaţiei Olandeze a Agenţilor Imobiliari:


• Amsterdam - preţul mediu a crescut cu 4,2%
• Haga - creşterea este de 2,1%
• Rotterdam - preţul mediu a coborât cu 3,75%
• Utrecht - scăderea este de 1,9%

S-au înregistrat 30.300 de tranzacţii la nivel naţional, numai în perioada aprilie-iunie a acestui an, ceea ce reprezintă o scădere de 8,6% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010. Cu toate acestea, numărul locuinţelor scoase la vânzare a crescut cu aproape 20%.

Pentru a impulsiona activitatea de pe piaţa imobiliară, guvernul a redus recent taxa de vânzare pentru locuinţele deja existente, de la 6% la 2% din valoarea proprietăţii. Această măsură este însă aplicabilă pe o perioadă limitată, până în iunie 2012. Datorită acestei decizii, specialiştii imobiliari olandezi se aşteaptă ca numărul tranzacţiilor să crească cu peste 10% în lunile imediat următoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În ciuda acestui fapt, este de aşteptat ca preţul locuinţelor să mai scadă până la sfârşitul lui 2011.

În luna iulie, Banca Centrală Europeană a crescut dobânda de referinţă cu 1,50%, a doua majorare de anul acesta faţă de minimul istoric de 1%. Această decizie s-a tradus printr-o uşoară creştere a dobânzii de la creditele ipotecare, ajungând la 4,65%.

Află de ce în Amsterdam criza nu a reuşit să dărâme piaţa imobiliară

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video