În luna aprilie a acestui an, firma de imobiliare care face parte din grupul Novicio, cea care a adus Vertu în România în 2008 şi-a cerut insolvenţa, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea.

22148-casa_imobiliare_92746400.jpgFirma Novicio Investments Division SRL, parte a Novicio Group, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, cerere acceptată la data de 6 aprilie, când s-a dispus dechiderea procedurii de insolvenţă. Tot atunci, Tribunalul a numit ca administrator judiciar compania RVA Insolvency SPECIALISTS SPRL.

Firma Novicio Group este cunoscută pe piaţa locală prin Novicio Luxury Division, care a adus în 2008 în România telefoanele de lux Vertu. Din grup mai fac parte şi firmele Novicio Tech Division, prin care deţine site-ul www.funnybox.ro şi Novicio Media Division, prin care este editată revista Spy. Jumătate din acţiunile firmei Novicio Investments Division sunt deţinute de Nicole Saikaly şi Ahmed Iftikhar, cetăţean englez, de origine pakistaneză, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Cei doi intenţionau să construiască un mini-proiect format dintr-un bloc cu spaţii comerciale şi opt vile P+1 în satul Tătăreni din comuna Blejoi din judeţul Prahova. Terenul pe care s-au ridicat construcţiile era proprietatea lui Georges Saikaly, iar finanţarea pentru proiect a fost asigurată prin societatea Adderley Davis din Emiratele Arabe Unite, în valoare de 4,15 milioane lei, se arată în planul de reorganizare disponibil pe site-ul RVA.

Din cele opt vile au fost construite doar şase şi blocul de locuinţe, acestea aflându-se în diverse stadii de execuţie. Doar o singură vilă este finalizată în totalitate, iar restul de cinci au un grad de finalizare de 82%. În ceea ce priveşte blocul de locuinţe şi spaţii comerciale, acesta este finalizat în proporţie de 76%. Dar, turnura pe care piaţa imobiliară a luat-o din cauza crizei a dus la imposibilitatea firmei de a valorifica prin vânzări sau antecontracte locuinţele.

La data de 31 martie, firma avea datorii în valoare de 5,44 milioane lei (aprox. 1,29 mil. euro), din care 76% reprezintă împrumutul de de la Adderley Davis de 4,15 milioane lei.

Planul de reorganizare arată că Novicio Investments Division va continua lucrările de construcţie şi va valorifica prin închiriere locuinţele, pentru plata datoriilor către creditori în proporţie de 100%.


Sursa

21 November 2011