Deputatul PSD Robert Negoiță a pierdut procesul deschis împotriva ANAF la Curtea de Apel București, prin care cerea instanţei suspendarea sechestrului instituit pe bunurile sale, pentru neplata unor datorii de aproape 28 de milioane de euro către bugetul de stat.

sursa:bursa.roDecizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Autorităţile fiscale au pus sechestru pe bunurile deputatului PSD Robert Negoiţă, în octombrie anul trecut, pentru datorii totale către stat de 27-28 milioane euro, ce includ şi penalităţile de întârziere, declarau, la acel, moment, pentru NewsIn, surse avizate. 

Sechestrul a fost pus pentru neplata taxei pe valoarea adăugată (TVA) la tranzacţiile imobiliare realizate pe persoană fizică.

Suma iniţială datorată Fiscului de Robert Negoiţă era de 9,5 milioane euro, la care s-au adăugat accesorii şi penalităţi, astfel încât suma totală a ajuns la 27-28 milioane euro, pentru care s-a stabilit valoarea sechestrului.

Astfel, lui Robert Negoiţă i s-a pus sechestru pe bunuri personale, în cea mai mare parte de natură imobiliară, înregistrate pe persoană fizică. Printre acestea se numără şi ansamblul rezidenţial Confort City, din zona industrială Popeşti-Leordeni.

TVA la tranzacţii imobiliare pe persoane fizice se plăteşte la tranzacţiile în valoare de peste 35.000 euro care au caracter de continuitate.


 

10 February 2010