Şoferii care vor să ajungă din cartierul Drumul Taberei în centrul Capitalei au la dispoziţie, începând de duminică, o rută ce îi ajută să evite aglomeraţia din trafic: străpungerea 1 Mai, arteră de legătură între strada 1 Mai (fosta Compozitorilor) şi Drumul Sării.

19155-img_3414.jpg"Acum, locuitorii din Drumul Taberei vor avea o stradă nouă, cu două benzi pe sens. Sperăm ca această stradă să uşureze ieşirea din acest cartier, până la construirea metroului. Este vorba despre o alternativă de circulaţie la ceea ce înseamnă accesul înspre şi dinspre cartierul Drumul Taberei - de la Compozitorilor până la Răzoare" a declarat Primarul General, Sorin Oprescu, prezent la deschidere.

Primarul General i-a mulţumit şi Ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru sprijinul acordat în derularea proiectului:

"Îi mulţumesc domnului ministru că ne-a sprijinit în această lucrare, în sensul că a pus la dispoziţia municipalităţii o fâşie de teren care a făcut posibilă lărgirea străzii pentru că, la un moment dat, aceasta avea doar două benzi".

Tranzitarea din str. 1 Mai (fostă Compozitorilor) către Drumul Sării se face pe aceasta nouă arteră, şoferii nemaifiind nevoiţi să intre pe Razoare sau Ghencea. Circulaţia către Drumul Sării se face printr-un sistem de sensuri unice pe str. Eroina de la Jiu şi str. Lt.col Constantin Marinescu.

Lt.col Constantin Marinescu

Noua arteră, cu o lungime de 845 m, este prevăzută cu piste de biciclişti, precum şi parcări la bordură.

Citeşte mai multe despre Cartierul Drumul Taberei

13 June 2011