Constructorii clădirii de birouri de la Luterană au primit, deja, o sentină definitivă şi irevocabilă prin care trebuie să înceteze imediat toate lucrările la Cathedral Plaza.

15448-cathedral_plaza_45466100.jpg"Constructorii au atacat cu recurs la Curtea Supremă, iar dacă nu vor câştiga, voi lăsa bucureştenii să decidă ce e de făcut cu această clădire", a spus Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu. Potrivit acestuia, se va organiza un referendum pe un grup reprezentativ pe 5.000-6.000 de bucureşteni în urma căruia ar urma să se decidă soarta clădirea de birouri de la

Proiectul clădirii de birouri a fost anunţat acum patru ani, dar pe fondul litigiilor dintre Arhiepiscopia Romano-Catolică, firma Millennium Building Development, beneficiarul proiectului, şi Primăria Sectorului 1, care a eliberat autorizaţiile de construire, lucrările la Cathedral Plaza au fost de mai multe ori suspendate.

Proiectul Cathedral Plaza vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif, pe strada Luterană, a unui imobil de 75 de metri înălţime. Pentru această construcţie, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie la 24 februarie 2006, lucrările fiind începute la 9 martie 2006.


Sursa

1 December 2010