Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Oraș plutitor, gata în 2020, caută țară-gazdă

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3634

Viitorul este acum: în doar trei ani, cei mai norocoși - și generoși, vor putea locui în orașe plutitoare autonome, fiecare cu guvernul lui, fiecare cu propriile politici economice. Primul dintre aceste orașe este deja în lucru de aproape cinci ani și beneficiază de finanțare din multiple surse, în special din partea oamenilor de afaceri interesați să se mute acolo sau să dețină o parte din această afacere.

oras plutitor 5Orașele plutitoare sunt un experiment de autonomie politică și economică. Momentan, proiectul este departe de a fi finalizat, dar dezvoltatorii rămân optimiști în privința termenului de livrare: anul 2020. 

În anul 2012, atunci când am lansat proiectul, ni s-a părut că termenul de livrare este unul rezonabil. Nu este ușor. Este o linie între scepticism și optimism. Dar aveam încredere în faptul că vom reuși, altfel ne vom compromite credibilitatea” , explică Randolph Hencken, director executiv Seasteading Institute.

oras plutitor 4Miza este mare, cu atât mai mult cu cât încă nu s-a luat o decizie finală asupra locului în care urmează să fie amplasate aceste orașe plutitoare. Inițial, ele ar fi trebuie să fie construite în ape internaționale. Acum se ia în calcul ridicarea lor aproape de coastă. În acest sens, se poartă discuții cu mai multe țări interesate de proiect.

Sperăm că unele dintre aceste țări cu care purtăm negocieri vor vedea valoarea proiectului nostru
oras plutitorși vor decide să participe, cât mai repede cu putință. Ideea este ca țara gazdă să folosească orașul plutitor pentru a experimenta diverse strategii politice, diferite legi sau structuri politice ori economice”
, continuă Randolph Hencken.

oras plutitor 1Dezvoltatorii caută cele mai prospere și mai libere națiuni, cu cele mai bune forme de democrație, pentru a fi siguri că implementarea unui asemenea experiment nu se transformă într-un eșec social. Conform planului financiar existent, economia orașului plutitor va fi susținută de turism și pescuit sustenabil, printre altele. 

„Fiecare oraș plutitor va fi constituit din 10 până la 15 platforme care vor putea găzdui fiecare câte 20 de persoane, ajungând la un total de 200-300 de persoane. La final, ne-ar plăcea să vedem și orașe plutitoare de o mie de persoane fiecare, cu propriile lor guverne și companii ngajatoare care își vor pune serviciile la dispoziția rezidenților”, spune Hencken.oras plutitor 2

Potrivit estimărilor, fiecare platformă va costa în jur de 15 milioane de dolari, deci un întreg oraș plutitor va costa între 150 și 165 de milioane de dolari, în funcție de dimensiune. Primul oraș plutitor va fi finanțat în regim privat.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video