Trei oraşe europene au fost premiate anul acesta de Comisia Europeană pentru măsurile "verzi" luate de autorităţile locale.

Gent (Belgia), Sutton (o suburbie a Londrei) şi Nantes (Franţa) sunt trei localităţi în care protecţia mediului, reducerea poluării şi dezvoltarea durabilă sunt concepte de bază pentru edilii locali, lucru certificat marţi, în urma unei ceremonii desfăşurate la Cracovia, şi de responsabilii Comisiei Europene.

ROMĂNIA NU A INTRAT ÎN CURSĂ

Evident, nici un oraş din România nu a intrat în cursă pentru o asemenea distincţie.

Programul prin care au fost premiate cele trei oraşe se numeşte CITIVAS şi este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care se urmăreşte identificarea măsurilor favorabile dezvoltării durabile luate de autorităţile locale de pe bătrânul continent.

Oraşul belgian Gent a câştigat Premiul CITIVAS pentru proiectul autorităţilor locale de dezvoltare a pistelor pentru biciclete, pentru închiderea circulaţiei rutiere în centrul istoric al oraşului şi amenajarea în zonă a unei extinse zone pietonale, pentru iniţierea unui program de închiriere de biciclete pentru studenţii din oraş, precum şi pentru planul de a construi un garaj pentru 10.000 de biciclete.



Sursa

26 October 2009